blank

Preţul implantului dentar

blank

O importantă variabilă a ecuației decizionale în privința înserării unui implant dentar este chiar prețul implantului dentar.

Pentru a lua decizia corectă, în deplină cunoștință de cauză, este necesar ca dumneavoastră să dețineți toate informațiile corecte. 

Prețul determină, în unele cazuri, alegerea unui anumit tip de implant sau decizia de a înlocui sau nu dinții lipsă prin implanturi dentare.

Ce este preţul implantului dentar ?

blank

Este important să înțelegeți că pentru dumneavoastră ca pacient, prețul implantului dentar nu este atât de important, cât prețul tratamentului cu implant dentar și tot ceea ce presupune acesta.

Nu este corect să ne gândim cât costă un implant, așa cum ne gândim cât costă o pâine la supermarket. 

Implantul dentar nu este un simplu produs pe care îl puteți achiziționa dintr-o clinică de stomatologie. 

Înlocuirea dintelui cu un implant dentar este un tratament complex, efectuat de specialiști special pregătiți în domeniu, sau chiar de echipe medicale interdisciplinare,  cu rezultate pe măsură. 

Tratamentul cu implant dentar se face în etape, necesită evaluări radiologice, studierea și rezolvarea anumitor probleme conexe de sănătate orală, precum resorbțiile osoase, infecțiile dentare sau gingivita.

Așadar, prețul implantului dentar este de fapt prețul întregului tratament complex de înlocuire a unui dinte natural cu un implant dentar.

Implant ieftin sau calitativ ?

blank

Trebuie să fim conștienți că în medicină, prețurile foarte scăzute înseamnă materiale slabe calitativ, tehnologii depășite și poate chiar medici nespecializați.

Iar tratamentul cu implant dentar este unul de finețe, ce redă funcționalitatea dinților dumneavoastră și contribuie la aspectul dumneavoastră fizic armonios. 

Rezultatul unui tratament cu implant dentar foarte ieftin poate însemna pierderea timpului și banilor și afectarea aspectului fizic, deoarece tratamentul va dura considerabil de mult, riscați ca acel implant să nu reziste și să nu fie estetic. 

Iar în ceea ce privește a negocia prețul implantului dentar, această idee nu este deloc una favorabilă.

Uneori la piață ne putem târgui pentru a plăti mai puțin pe produsele din fața noastră, pe care le-am mai cumpărat și știm exact ce gust vor avea și ce calitate.

Nu se compară cu costurile totale ale unui tratament complex cu implant dentar. 

Câștigul câtorva bani în plus scăzuți din costul total al tratamentului de implantologie orală se traduce prin riscuri asumate de pacient și medic:

 •  eliminarea anumitor etape bine calculate ințial, pentru a asigura succesul tratamentului;
 •  materiale mai ieftine, mai puțin calitative;
 •  vindecarea mult mai dificilă și lentă;
 •  riscul infecțiilor, periimplantitelor ce determină eșecul tratamentului;
 •  utilizarea de tehnologii clasice, ce nu dau precizie și rapiditate manevrelor.

Deseori, prețul mic al tratamentului cu implant dentar vă poate pune sănătatea în pericol. 

Este totuși vorba despre o intervenție chirurgicală de inserare a unei rădăcini dentare artificiale în osul dumneavoastră maxilar.

Suntem oare atât de avuți încât să ne permitem să plătim un tratament cu mari șanse de eșec, pentru ca apoi să fim nevoiți să luăm de la început tratamentul, de această dată conștienți de importanța calității?

Ce anume influențează prețul tratamentului cu implant dentar?

Așa cum întotdeauna este bine să știți exact valoarea reală a ceea ce achiziționați, la fel și în cadrul clinicii stomatologice este normal să înțelegeți variabilele de determină prețul tratamentului cu implant dentar.

 • Calitatea materialului din care este confecționat implantul.

Știm cu toții că materialele de calitate presupun un preț mai ridicat care își va justifica de-a lungul timpului valoarea, prin rezistență și stabilitate. În plus, materialele calitative conferă un aspect mult mai natural dintelui.

blank

Un implant de o calitate înaltă este fabricat din materiale de foarte înaltă puritate, fiind perfect biocompatibile și acceptate de organism.

Titanul care nu este de puritate înaltă poate duce la degradarea implantului dentar într-un timp foarte scurt.

 • Forma si designul suprafeței implantului.

Acestea determină osteointegrarea sa corespunzătoare. Osteointegrarea reprezintă procesul prin care în jurul implantului dentar se formează țesut osos, având ca rezultat creșterea stabilității și integrarea în organism a acestuia.  Țesutul osos format se va atașa de implantul dentar pătrunzând și între striațiile orizontale ale acestuia. 

blank

Astfel se favorizează atât integrarea în osul alveolar a implantului cât și creșterea stabilității acestuia. 

La sfârșitul perioadei de osteointegrare, implantul va fi în totalitate înconjurat de țesutul osos nou format. 

În funcție de cazul clinic și poziția implantului, osteointegrarea poate dura între 3 și 6 luni.

Clinicile Dentare Unident utilizează implanturi de calitate foarte înaltă, precum Alpha-Bio. 

Compania Alpha-Bio a dezvoltat suprafața superioară NanoTec™ care asigură osteointegrarea perfectă.

Aceste implanturi performante au o suprafață mai mare de contact în plan tri-dimensional și permit o absorbție mai intensă a proteinelor din sânge și plasmă, direct în micro-porii implantului, de îndată ce implantul este inserat.

 • Calitatea bontului protetic.
blank

Bontul protetic fabricat la comandă, complet personalizat, determină perfecta potrivire între implant şi coroana dentara, precum şi aspectul estetic impecabil al noului dinte.

Materialul din care este acesta realizat contează de asemenea, calitatea titanului fiind decisivă.

 • Calitatea materialului coroanei dentare (componenta protetica – dintele care se vede la suprafață).

Lipsa durabilității implanturilor este cauzată şi de lipsa de componente protetice, folosindu-se in schimb produse ieftine de tip analog care nu se pliază pe cerințele şi nevoile pacientului.

blank

Materialele de înaltă calitate utilizate de Clinicile brand-ului Unident Center permit obținerea unui dinte cu aspect natural, translucid.

 • Tehnologia de frezare a coroanei dentare şi expertiza tehnicianului dentar.

Clinicile Dentare Unident sunt dotate cu sistemul CAD/CAM, ce scanează optic întreaga cavitate bucală, creează design-ul noului dinte într-un soft de imagine 3D iar apoi transformă imaginea în realitate într-o unitate de frezare diamantată cu o precizie de ordinul micronilor şi mare rapiditate.

Frezarea robotizată conduce ca obținerea de rezultate estetice excepționale, prin redarea perfectă a detaliilor smalţului dentar natural. 

blank
 • Necesitatea intervenției chirurgicale de adiție osoasă şi calitatea materialelor folosite pentru grefa osoasă.

În cazul în care osul nu are calitatea necesară osteointegrării corecte a implantului, un medic specialist în chirurgie maxilo-facială va efectua o intervenție chirurgicală.

Grefa de țesut osos adăugată va permite inserarea implantului dentar în condiții optime.

 • Gradul de expertiză şi pregatirea continuă a medicului specialist implantolog care efectuează tratamentul.

Un medic implantolog cu experiență ajută este esenţial pentru realizarea cu succes a intervenției.

Implantologia dentară este un domeniu în care poți excela doar prin experiența in domeniu, munca asiduă şi investirea de timp şi resurse financiare în cursuri, specializări, prezenţa la conferințe şi manuale de specialitate.

 • Conlucrarea interdisciplinară a mai multor medici de diferite specializări stomatologice, foarte bine pregătiți, pentru realizarea unui tratament corect si sigur.
 • Metode chirurgicale avansate de inserare a implantului:

 

bone splitting

sinus lifting intern şi extern

asistare laser

chirurgie ultrasonică

bone condensing

ghidare digitală

 • Calitatea investigațiilor de radiologie dentară.

Tomografiile dentare digitale permit vizualizarea țesutului osos în profunzimea sa, aprecierea capacității sale de osteointegrare a viitorului implant.

Deasemenea, aparaturile performante integrează softuri de proiectare digitală a implanturilor și de simulare computerizată a inserării acestora, cu maximă precizie.

Acestea duc la eliminarea riscurilor de atingere a zonelor vitale în timpul intervenției chirurgicale și la maximă precizie și rapiditate a procedurii, ducând la stabilitatea implantului și confortul pacientului pe parcursul intervenției.

Clinicile Dentare Unident oferă pacienților săi radiologie dentară digitală atât la scaun, fără deplasare, cât și în cadrul Laboratoarelor Dentare Digitale Unident.

blank
 • Utilizarea tehnicilor moderne de augmentare şi regenerare a țesuturilor.

Cu ajutorul tehnologiei speciale, în special cea asistată de laser, a factorilor de creștere biologici și a biomaterialelor de înaltă puritate, se poate regenera osul resorbit în zonele de unde lipsesc dinții în vederea inserării corecte a implantului.

În Clinicile Dentare UNIDENT, tehnicile chirurgicale avansate sunt implementate de către o echipă medicală formată din medici specialiști în chirurgie dento-alveolară și implantologie cu o experiență  clinică de peste 15 ani.

Atât laserul chirurgical, cât și cel terapeutic fac posibile intervențiile non invazive, fără sângerări,  fără durere, fără suturi sau complicații, precum și o vindecare accelerată.

CLINICILE DENTARE UNIDENT VĂ PUN LA DISPOZIȚIE TRATAMENTE PERFORMANTE CU IMPLANT DENTAR, ÎN CELE MAI SIGURE CONDIȚII, CU UTILIZAREA DE MATERIALE DE TOP, TEHNICI REVOLUȚIONARE ȘI APARATURI MODERNE.

blank

Te AScultăm

blank