De prea multe ori auzim în jurul nostru discuţii despre cum acele tehnologii care ne salvează viaţa ar trebui evitate totuşi.
Şi daca vi se pare o exagerare să spunem că acestea îţi pot salva viaţa, ei bine, statisticile şi cazurile cu care se confruntă medicii zi de zi spun altceva.
Din exterior, din partea omului care nu a păţit încă nimic foarte grav din cauza afecţiunilor orale, poate părea ireal.
Însă cei care au fost în pericol sau au fost martori ai problemelor de sănătate ale cunoscuţilor, pot spune că sănătatea orală este foarte importantă pentru menţinerea unei stări de sănătate generale bune.
Infecţiile dentare nedepistate îţi pot pune in pericol viaţa
Într-adevăr, principalul motiv pentru care sunt efectuate radiografiile dentare şi tomografiile dentare este diagnosticarea cât mai precisă a afecţiunilor dentare, pentru ca medicul stomatolog să îţi poată vindeca afecţiunile orale şi să redea strălucirea şi plenitudinea zâmbetului tău!
Dar atenţie, cavitatea bucală este parte a complexului tău organism. Şi ca orice altă componentă, trebuie tratată ca parte a unui întreg.
Afecţiunile orale afectează întreg organismul.
Structura ţesutului nervos al cavităţii orale se află în strânsă conexiune cu cea a creierului.
Nu este de mirare că durerile dentare sunt dintre cele mai greu suportabile. Organismul îţi semnalează că ceva este în neregulă cu o parte importantă a sa, ce poate la rândul său, prin agravarea afecţiunii, afecta un organ vital.
Dacă o carie dentară incipientă, nedureroasă, nu este periculoasă, o carie dentară avansată, veche, netratată, poate duce la infecţie dentară.
Infecţiile dentare sunt foarte periculoase, ca orice altă infecţie din corp. Mult prea des sunt infecţiile dentare trecute cu vederea. Dacă ai avea infecţie în orice alta zonă a organismului, ai face orice pentru vindecarea ei, căci ştii bine că infecţiile pot trece în sânge si deveni letale.
Nu puţine au fost cazurile de septicemie cauzată de o infecţie dentară netratată.
Iar în timp, dacă nu provoacă septicemia, infecţiile dentare netratate afectează inima, rinichii şi articulaţiile.
Infecţiile dentare pot duce la apariţia miocarditei – infecţia muşchilor inimii, mai ales în cazul cardiacilor, dar şi la apariţia endocarditei – infecţie a valvelor inimii.
Ateroscleroza este favorizată de infecţiile dentare netratate.
Sinuzita maxilară acută poate apărea din acelaşi motiv.
Riscurile sunt mari atunci când vorbim de gravide, acestea trebuie să îşi rezolve toate problemele de sănătate orală înainte de a planifica o sarcină.
Abcesul dentar poate cauza o inflamaţie foarte puternică a gâtului, care poate ajunge până la asfixiere.
Radiografiile dentare depistează infecţiile dentare, indicând medicului stomatolog problema existentă, pentru tratarea ei corectă şi rapidă.
Tomografiile si radiografiile dentare detectează infecţiile dentare şi orice carie, salvându-ţi dintele şi chiar viaţa!
Tomografiile dentare şi radiografiile dentare sunt principalele unelte ale medicilor stomatologi, pentru a depista la timp orice carie şi infecţie dentară.
Atunci când medicul tău stomatolog îţi recomandă să efectuezi o investigaţie radiologică, nu sta pe gânduri. Este pentru binele şi siguranţa ta.
În alte state ale lumii, sistemul de asigurări de sănătate impune efectuarea de investigaţii radiologice regulat, la fel ca şi consulturile stomatologice. Sunt considerate absolut necesare pentru menţinerea sănătăţii întregului organism.