Tratamente laser pentru dinții de lapte și permanenți ai copiilor, servicii ATI – Analgosedare
Undele laser provoacă microexplozii la nivelul moleculelor de apă reușind să indeparteze delicat doar dentina alterata, astfel incat pacientul uita de celebra turbina si frica de stomatolog.
Doar în cazuri extreme, când pragul de toleranță la durere este scăzut, se efectuează anestezie ușoară.
Laserul înlocuiește și bisturiul, nu doar freza. Acționează foarte precis, eficient și minim-invaziv, protejând țesuturile, creând hemostaza și eliminând suturile.
Procedurile laser sunt mult mai scurte decât cele clasice, datorită eficienței tehnologiei moderne încorporate.
Utilizarea laserelor accelerează procesele metabolice, grăbește regenerarea tisulară, are efecte antiinflamatoare, și antialgice.
Vibrațiile, zgomotul frezei, incalzirea țesuturilor și microfracturile smalțului cauzate de freză sunt eliminate.
Clinicile Unident din Brașov, Buzău, Galați și Tulcea, au fost primele clinici dentare avizate ATI (Anestezie și terapie intensivă).
Durata unei sesiuni de tratament sub analgosedare durează între 1-3 ore, iar pacienții trebuie să aibă peste 3 ani.
Astfel, tratăm un număr mare de afecțiuni dentare într-o singură sesiune, în timp ce copiii dorm, fără ca aceștia să simtă durere sau teamă.
Profilaxia orală pediatrică este deosebit de importantă, căci în frageda copilărie se pun bazele sănătății viitorului adult.
Tehnologia laser îi ajută pe copii să-și învingă teama și să le ofere o experiență mai placută la dentist, devenind astfel un adult fara afectiuni dentare.
Nu există reacții adverse cunoscute pentru procedurile dentare cu laser și nici categorii cărora le sunt contraindicate.
Ce poti sa-ti doresti mai mult pentru micutul tau, decat sa se trezeasca cu dintisorii tratati de Zana Maseluta?
Chiar mai mult, la trezire il asteapta Robotul Pepper, pus pe glume si cu chef de joaca!
INDICAȚIE: la copii, pentru mai multe beneficii
Sigilarea dentară – procedură rapidă, nedureroasă, pentru care nu se folosește freză sau anestezie și care presupune aplicarea unui material plastic pe molari și premolari, cu scopul de a proteja smalțul de caria dentară.
Fluorizarea – aplicarea la nivelul întregii danturi de substanțe de uz stomatologic cu diverse concentrații de fluor, în vederea activării procesului de remineralizare a structurii dentare, pentru a preveni, bineînțeles, apariția cariilor.
Extracțiile dinților temporari – se practică în momentul în care dinții permanenți nu sunt așezați direct sub dinții de lapte și este împiedicată buna lor creștere.
Tratamentul cariilor – inclusiv dinții de lapte pot avea carii, iar lăsate netrate acestea vor dăuna și dinților permanenți.
Frenectomia – presupune înlăturarea țesutului moale (fren) regăsit în cavitatea bucală, care are rolul de a restricționa mișcările făcute de limbă. Scopul acestei interveții este de a se obține o poziționare corectă a danturii. Procedura este una simplă și rapidă, efectuându-se cu anestezie locală și cu ajutorul laserului.
Aplicarea coroanelor dentare pedodontice – acestea opresc răspândirea cariilor și se aplică în urma unor tratamente efectuate dinților de lapte.
Tratamente specializate de îndreptare a dinților (ortodonția) – tratarea anomaliilor de erupție, alinierea dinților etc.
Investigații radiologice minim-invazive – acestea se efectuează în condiții de maximă siguranță, doza de radiații fiind adaptă la statura pacienților.
La Unident, copiii și adolescenții au parte de o comunicare adaptată vârstei lor, în așa fel încât aceștia să pășească cu încredere în cabinetul dentar și să se bucure de o adevărată experiență.