blank

Igienizare profesională ghidată – mai mult confort, mai puțin contact pentru dinții tăi

Placa microbiană dentară, care formează și tartrul, este principala cauză pentru apariția cariilor dentare și a afecțiunilor parodontale. O igienă orală deficitară poate conduce nu doar către pierderea dinților de pe arcada dentară, ci la apariția complicațiilor care pot favoriza unele afecțiuni ale organismului, precum boli cardiovasculare, dereglari digestive, infecții ale organelor interne, pana la septicemie, cu risc vital.

Pentru o curățare adecvată a dinților, gingiilor și a cavității bucale, în general, pe lângă rutina de igienizare orală zilnică, dimineața și seara, medicii stomatologi recomandă igienizarea periodică în cabinetul dentar, la 3 – 6 luni, în funcție de starea danturii.

blank

Igienizarea profesională periodică, în cazul dinților sănătoși,  se realizează o dată la fiecare 6 luni, include detartraj, periaj profesional și air flow și are rolul de a îndepărta tartrul / placa bacteriană întărită care se depune pe dinți și la nivelul marginilor gingivale pentru că nu poate fi înlăturată complet prin periajul la domiciliu. Astfel, sunt prevenite cariile și instalarea afecțiunilor parodontale.

În clinicile Unident utilizăm tehnologii inovatoare pentru fiecare procedură medicală realizată, astfel încât pacientul să obțină beneficii maxime, pe termen lung, și să revină cu bucurie și încredere de fiecare dată.

Și precum digitalizarea și tehnologia au pătruns tot mai mult în stomatologie, aducând beneficii incontestabile în tratament și diagnostic, deopotrivă pentru pacienți și medici, la fel s-a întâmplat și în ceea ce privește experiența pacientului în efectuarea igienizării profesionale. 

Protocol de lucru strict pentru toate procedurile realizate!

Dacă sângerările provocate de prezența masivă a tartrului nu sunt abundente, prima manopera este decontaminarea bacteriană laser ce înlocuiește rețeta cu antibiotice cu spectru larg, recomandată pentru minim 5 zile. Astfel, se elimină riscul de bacteriemie și endocardita infecțioasă cu risc vital.

Protocolul de lucru din clinicile Unident pune în centru sănătatea generală a pacientului și siguranța acestuia. De aceea, pentru că inclusiv igienizarea profesională reprezintă o procedură medicală ce implică deopotrivă beneficii și riscuri, în clinicile stomatologice Unident înainte de orice procedură stomatologică este realizată anamneza pacientului care cuprinde istoricul medical, afecțiunile cronice existente și date privind evidența tratamentului, simptome și factori de risc, medicație și alte informații clinice care reprezintă baza întocmirii fișei pacientului, ajută la un diagnostic corect și la realizarea unui plan de tratament personalizat pe nevoile pacientului.

blank

De altfel, numeroase boli sistemice pot afecta cavitatea bucală și viceversa, așa cum sunt, spre exemplu, afecțiunile cardiace. Chiar și în cazul realizării unei proceduri ușoare așa cum este detartrajul, lipsa informațiilor privind istoricul medical al pacientului poate reprezenta un factor de risc pentru sănătatea acestuia.

Pe lângă diferitele specii de bacterii, streptococii orali sunt cunoscuți în literatura de specialitate pentru rolul pe care îl au în dezvoltarea endocarditei, în special la pacienții cu afecțiuni cardiace severe, precum bolile cardiace congenitale și antecedente de endocardită infecțioasă.

Ce se poate întâmpla în cazul în care medicul dentist realizează o igienizare profesională cu detartraj fără anamneza inițială? Infecțiile nedetectate de la nivelul cavității bucale pot duce la transferul bacterian din cavitatea bucală în fluxul sanguin, implicit și către inimă, putând declanșa endocardita bacteriană (infecțioasă) si chiar decesul pacientului.

Tehnologii inovatoare de igienizare profesională

Tehnologiile inovatoare în profilaxia dentară permit medicilor să transforme experiența pacienților pe scaunul dentar, înlocuind metodele clasice de igienizare profesională cu sisteme tehnologizate care oferă îngrijire optimă.

Terapia ghidată în realizarea profilaxiei dentare este un proces care presupune deopotrivă educarea pacientului, dar și îndrumarea medicului spre o curățare cât mai profundă a plăcii bacteriene în timpul realizării procedurii în cabinet.

Așa cum este și tratamentul ghidat al plăcii bacteriene, cel mai avansat protocol de igienizare orală profesională pentru curățarea profundă a dinților și gingiilor, pentru prevenția cariilor și îngrijire parodontală.

Dacă nu știai, sau nu erai convins, placa bacteriană de pe dinți reprezintă factorul principal care cauzează carii, infecții parodontale și periimplantită.

Bacteriile din cavitatea bucală afectează deopotrivă smalțul și țesuturile moi din jurul dintelui, provocând inflamație în jurul dintelui care duce la apariția bolii parodontale. Când bacteriile rămân pe dinți suficient de mult pentru că nu sunt îndepărtate prin periaj dentar zilnic dau neglijent realizat, acestea formează placa bacteriană, care în cele din urmă se întărește și se transformă în tartru. Acumularea de tartru se poate răspândi sub linia gingiei, ceea ce face dinții mai greu de curățat acasă, tocmai de aceea tartrul poate fi îndepărtat doar de către medicul dentist în cabinet prin igienizare profesională a dinților.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel global, peste 2 miliarde de persoane au carii pe dinții permanenți, iar aproximativ 1 miliard de cazuri  de afecțiuni parodontale afectează populația mondială.

Terapia ghidată pentru eliminarea plăcii bacteriene reprezintă o modalitate inovatoare de a îndepărta placa de pe dinți și de la nivelul țesuturilor înconjurătoare. Prin această terapie, este redusă utilizarea instrumentelor tradiționale cu ultrasunete (electrice) sau de mână (manuale) în timpul tratamentelor de igienizare profesională a dinților.

Un alt beneficiu major îl reprezintă aparatul de airflow, mult mai eficient și care oferă o curățare mai blândă, accesând inclusiv spațiile înguste dintre dinții  fără a intra în contact direct cu aceștia sau gingiile, și ca atare, prezintă un grad ridicat de confort pentru pacient, îndeosebi pentru pacienții cu implanturi dentare sau purtători de aparat dentar.

Ca atare, terapia ghidată de igienizare profesională, prin inovațiile sale, poate fi cu succes utilizată și în cazul pacienților anxioși, a celor cu sensibilitate dentară crescută, cu implant dentar, cu aparat dentar, dar și pacienților care își doresc o experiență mai plăcută și mai confortabilă atunci când vin la dentist pentru igienizarea profesională periodică.

blank

Printre avantajele terapiei ghidate a plăcii bacteriene prin airflow se numără:

  • fără zgomote
  • fără durere
  • fără sensibilitate dentară
  • contact minim cu instrumentele de igienizare, procedură minim invazivă
  • curățare eficientă prin “înmuierea tartrului”
  • rezultate predictibile
  • satisfacție crescută
  • dinții devin lucioși și radianți

Terapia cu biofilm ghidat folosește, de asemenea, un colorant inofensiv denumit revelator de placă bacteriană, care colorează fizic bacteriile pentru a arăta pacientului suprafețele pe care se regăsește placa bacteriană.

Acest lucru oferă atât un instrument de educație dentară pe care medicul îl poate utiliza în discuțiile cu pacientul nu oferă doar educație pacientului, ci și un ghid clar pentru igienistul dvs. dentar pentru a se asigura că întreaga placa bacteriană este îndepărtată în mod eficient.

Pentru a accesa pachetul  sunați și obțineți o programare la un stomatolog specialist,  dintr-una din Clinicile Unident.

Te AScultăm

blank