blank

Zâmbet de revistă obținut cu ajutorul tehnologiilor viitorului

Da, zâmbetul impecabil, cu dinți perfecți fizionomiei tale este încă unul dintre cele mai solicitate tratamente de estetică dentară în toată lumea, iar în clinicile Unident îl obținem cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design.

blank

99.7% dintre adulți consideră zâmbetul ca un atuu social, iar 74% cred că un zâmbet neatractiv poate afecta viața socială și șansele în carieră, conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetică.

Așadar, cum poți obține un zâmbet perfect cu ajutorul tehnologiilor viitorului?

Atunci când vorbim despre un zâmbet fără cusur ne referim la o serie de tratamente stomatologice și proceduri de estetică dentară care sunt recomandate printr-un plan de tratament personalizat unui pacient pentru a corecta forma, dimensiunea, culoarea, distanța și luminozitatea dinților săi. Mai mult decât atât, cu ajutorul acestor tratamente de reabilitare orală estetică, zâmbetul se va schimba în doar câteva vizite la medicul dentist.

Pe măsură ce stomatologia modernă a avansat, ceea ce era cunoscut, în primul rând, ca mici corecții temporare ale unui zâmbet inestetic a devenit, astăzi, o soluție de reconstrucție permanentă a esteticii dinților prin tratamente cu:

 • fațete dentare
 • coroane dentare
 • tratamente ortodontice de tip alignere, sau brackets montați pe partea nevăzută a dinților
 • implanturi dentare

Care sunt beneficiile unui zâmbet de revistă?

Mai multă încredere în sine

În funcție de profesie, care poate fi centrată pe comunicarea cu clienții, sau pe interacțiuni frecvente cu alți profsioniști, sau în domeniul fotografiei și a videografiei, redobândirea frumuseții zâmbetului este importantă întrucât te ajută în mod direct să ai mai multă încredere și, ca atare, și rezultate mai bune și mai mult succes.

O mai bună sănătate mintală

Când zâmbetul tău arată bine , vei câștiga încrederea în tine pentru a zâmbi mai des. Ca urmare a acestui gest, starea sănătății tale mintale se îmbunătățește în mod semnificativ. Zâmbind mai mult vei primi în organism un aflux de neuropeptide, sau „hormoni ai fericirii”.

Scapi de stresul dinților îngălbeniți

Uneori, nu este posibil cu nicio altă metodă de tratament stomatologic, în afară de tratamentul protetic cu fațete și coroane dentare, pentru a obține o anumită nuanță de alb a dinților.

Tratamentele de estetică dentară cu fațete, sau coroane dentare, uniformizează nuanța de alb a dinților, ba chiar mai mult, o poți modifica după dorințele tale, astfel încât să ai zâmbetul în nuanța de alb dorită. În plus, fațetele nu se pătează, nu se decolorează, dar îți pot da un aspect luminos al zâmbetului într-un mod natural.

Corectezi spații mici interdentare fără tratament ortodontic

Dacă ai mici spațieri între dinți, sau o strungăreață care nu te reprezintă și ai o mușcătură corectă, atunci un tratament protetic cu ajutorul unor fațete dentare îți poate reda zâmbetul, corectând dimensiunea spațiilor interdentare existente.

Care sunt problemele dentare ce pot fi corectate prin tratament de estetică dentară?

 • pete de pe dinți
 • discromie dentară, adică dinți colorați (îngălbeniți, în nuanț de cenușiu din cuza unor tratamente cu tetraciclină etc.)
 • spații interdentare mai mari
 • forma și dimensiunea dinților
 • ciobituri, fisuri sau fracturi dentare
 • gummy smile – dinți mai mici în comparație cu cantitatea de gingie care se suprapune peste aceștia în partea superioară (prin proceduri precum gingivectomia sau gingivoplastia)


Care sunt tehnologiile inovatoare pentru a obține un zâmbet de revistă?

Scanner digital intraoral

Preia, într-un mod confortabil pentru pacient, amprente digitale de mare precizie, reconstruind printr-o succesiune de imagini video imaginea 3D a maxilarelor. Este extraordinar îndeosebi pentru pacienții anxioși, sau cei care au reflex de greață.

Deoarece reproduce micronic cavitatea bucală în mod digital, este îmbunătățită și comunicarea dintre medic și tehnicianul dentar, astfel încât lucrările sunt potrivite și se reduce stresul datorat şlefuirilor prelungite.

Digital Smile Design

Teehnologie digitală de previzualizare a zâmbetului final înainte de a începe tratamentul. DSD permite alegerea formei, dimensiunii și a culorii dinților de către pacient, sub îndrumarea medicului protetician. Astfel, având așteptări reale, crește gradul de acceptare a tratamentelor, iar emoțiile de la finalul tratamentelor nu sunt decât pozitive.

blank

Vitashade

Este o tehnologie ce permite determinarea computerizată a culorii dinților naturali, cât și celor supuși la tratamente de albire sau de restaurare. Tot procesul este unul digitalizat, realizându-se prin măsurare electronică, precisă.

Laserul stomatologic EpicX Biolase și Waterlase

Laserul este o inovație tehnologică ce permite realizarea unor intervenții corective precum gingivectomia fără anestezie, freză sau bisturiu, fără durere, sângerare sau suturi, oferind pacientului o procedură ușoară, confortabilă, netraumatizantă.

Dar, pentru a obține zâmbetul ideal, echipa de medici proteticieni a Unident ia în considerare și trăsăturile feței, funcțiile vorbirii, limbajul corpului, nuanța pielii și alți parametri ai personalității tale. Acești parametri sunt apoi utilizați pentru a crea un tratament adecvat de refacere a zâmbetului personalizat pentru tine.

Cum îți menții zâmbetul de revistă după tratament?

 • Mergi la medic, la fiecare 6 luni, pentru controalele stomatologice de rutină și pentru igienizarea profesională.
 • Menține un regim de igienă orală strict acasă, zi de zi. Utilizează o periuță adecvată și ața dentară pentru a elimina resturile alimentare dintre dinți. De asemenea, se recomandă și folosirea dușului bucal.
 • Dacă consumi alimente sau băuturi care pătează, cum ar fi vinul roșu sau cafea, fructele de pădure etc., ar trebui să utilizezi o pastă de dinți mai abrazivă pentru a ajuta la controlul petelor, fără însă a avea un periaj dentar agresiv care pote abraza dinții și poate conduce către retracție gingivală
 • Nu mușca direct din alimentele tari, taie-le bucățele pentru o perioadă și descoperă cum te poți bucura de noul tău zâmbet fără a avea restricții
 • Renunță la obiceiurile vicioase precum rosul creioanelor cu dinții, rosul unghiilor sau desfacerea diverselor pachete cu dinții etc.

În clinicile dentare Unident oferim pacienților soluții inovatoare de tratament cu tehnologiile viitorului și o echipă dedicată cu peste 20 de ani experiență în reabilitări orale complexe.

De asemenea, ți-am pregătit și pachete dentare avantajoase cu reduceri de peste 30%, astfel încât tu să beneficiezi de calitate la costuri bune pentru tine. Alege-l pe cel dorit de aici.

Clinicile dentare Unident

Te AScultăm

blank