Dacă aveți dureri de dinți, vreți să schimbați lucrări mai vechi sau pur și simplu, doriți să vă asigurați că dantura dumneavoastră este sănătoasă, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să programați o consultație stomatologică.
Fiecare etapă din cadrul consultației este extrem de importantă pentru succesul viitorului plan de tratament!
1. Completarea și semnarea unor acorduri stabilite la nivelul Colegiul Medicilor Dentiști România.
2. Anamneza – reprezintă un interogatoriu în care medicul trebuie să afle și să consemneze în fișa electronică detalii despre motivul prezentării, date personale, antecedente personale patologice – afecțiuni generale de care suferiți, antecedente stomatologice, informații referitoare la suferința actuală și despre tratamentele urmate sau în curs, alergii, spitalizare, date importante inainte de stabilirea unui plan de tratament.
3. Examenul obiectiv al cavității bucale cu investigarea tuturor dinților, deoarece durerea poate fi migrantă, iar în cazul schimbării sau efectuării unei lucrări dentare, toată dantura este implicată. Funcția masticatorie, fonația, estetica implică toți dinții, nu doar pe cel tratat.
4. Examinarea cu camera video cu depistarea vechimii plăcii bacteriene și a diagnosticării cariilor incipiente. Imaginile intraorale motivează și conștientizează pacienții de adevărata realitate.
5. Fișa medicală electronică – datele obținute la anamneză, testări și alte investigații complementare sunt trecute în această fișă elecronică, ce se actualizează la fiecare ședință. Conține informații legate de statusul dentar actual al pacientului, eventualele tratamente de natură medicală pe care acesta le urmează, precum și un istoric al problemelor de natură stomatologică.
6. Examenele complementare – testarea la anestezie, teste alergice, investigații radiologice indicate de către medicul stomatolog pentru a observa detalii ce nu pot fi vizualizate direct în timpul examinării efective a cavității bucale sau pe investigații inițiale 2D.
7. Interpretarea investigațiilor radiologice – realizată de medicii din echipa Unident, care, grație participării la cursuri de specialitate, dețin toate cunoștințele și competențele necesare pentru a interpreta tomografiile 3D.
8. Diagnostic multidisciplinar și realizarea unui plan de tratament personalizat – diagnosticul și etapele de tratament se stabilesc în cadrul echipei medicale multidisciplinare, pe baza investigațiilor radiologice 3D – tomografie dentară, atunci când cazurile sunt complexe, sau de către un medic cu mai multe specializări. Se utilizează softuri și programe speciale pentru simularea tratamentului cu implanturi, analiză de densitate osoasă, proiectare de ghiduri chirurgicale, simulare tratament protetic digital etc. pentru predictibilitatea tratamentelor și succesul acestora pe termen lung.
9. Deviz estimativ, stabilit pe baza investigațiilor radiologice.