blank

Cum sunteți în siguranță în Clinicile Unident Center în contextul COVID19?

Atenția față de sterilizare și igienizare a fost dintotdeauna o prioritate, atât pentru Clinicile Unident Center, cât și pentru centrele de radiologie dentară Unident Center.

De aceea, constant, am investit în această zonă, oferind pacienților noștri în fiecare secundă și în fiecare minut siguranța sănătății lor atunci când se află în sediile noastre. Acum, în contextul Covid19, am ridicat la maxim protocolul de protecție al pacientului, folosindu-ne de toate resursele tehnice și umane disponibile. În cadrul sediilor noastre, sunteți în siguranță!

Cele mai noi tehnologii de vârf ajută la sterilizarea și dezinfectarea instrumentarului, precum și a suprafețelor cu care pacientul intră în contact:

 • mașini automate pentru sterilizarea instrumentarului;
 • mașini de autoclavare performante;
 • dispensere automate pentru încălțăminte;
 • aparatură UV pentru sterilizarea aerului din cabinete;
 • sistem HVAC de evacuare aer viciat – aducție de aer proaspăt;
 • un protocol STRICT de dezinfectare, astfel încât orice risc să fie eliminat atunci când pacientul ajunge în cadrul Clinicilor Unident.

Care sunt metodele  de sterilizare și igienizare din clinică?

Tot instrumentarul din clinică este sterilizat automat, pentru a preveni răspândirea infecțiilor, atât în ceea ce privește pacienții, cât și în ceea ce privește personalul medical și non medical.

blank

Hydrim G4, eficiență de 100% în dezinfectarea instrumentarului

După fiecare pacient, instrumentarul este dezinfectat cu ajutorul uneia dintre cele mai performante mașini de spălat, și anume Hydrim G4. Acest tip de aparatură de ultima generație are un mare avantaj – elimină eroarea umană în procesul de dezinfectare. Aparatul folosește detergent enzimatic și dezinfectează termic instrumentarul, la cel mai înalt grad de exigență existent în industrie

blank

W&H Asistina 301 plus si KAVO Quattro Care Plus

Mașini destinate pentru întreținerea și îngrijirea pieselor de mână, a turbinelor și pieselor contra-unghi. Realizează curățarea automată, dezinfectarea și ungerea pieselor. Procesul este realizat anterior sterilizării pieselor de mână.

Dac Universal Sirona, performant în sterilizarea instrumentarului

Pentru a menține standardul ridicat de protecție al pacientului, în cadrul clinicilor noastre există Dac Universal Sirona, un autoclav ce asigură sterilizarea automată a pieselor de mână și reduce riscul contaminării încrucișate, eliminând în același timp producerea erorii umane. Acesta este unul dintre cele mai performante tipuri de autoclav folosite în sterilizarea instrumentarului.

Protocol strict de igienizare și dezinfectare, pentru siguranța pacientului

Pentru a ne asigura că protocolul de siguranță a pacientului este la cel mai înalt nivel, am maximizat măsurile de siguranță:

blank

Termoscanare la accesul în clinică și completarea formularului OBLIGATORIU

Efectuăm triaj epidemiologic la intrarea în clinică, solicitând – prin interogatoriu – persoanelor care prezintă semne ale infectării COVID19 să se retragă la domiciliu și să anunțe autoritățile publice competente pentru a lua măsuri, cum ar fi Direcția de Sănătate Publică.

blank

Dispensere automate pentru încălțăminte și dezinfectant

La intrarea în fiecare clinică Unident Center, există dispensere automate pentru încăltăminte, care sigilează ermetic talpa, pentru a limita răspândirea virușilor. De asemenea, măsurile de extra-prevenție implică purtarea măștilor și a halatelor de protecție până la părăsirea sediului. Mai mult, am montat multiple dispensere cu dezinfectant în toate spațiile importante din clinică, pentru a limita maxim răspândirea oricărui tip de virus.

blank

Sterilizarea aerului

Deoarece COVID19 se transmite și pe calea aerului, fiecare spațiu din clinică beneficiază de un sistem de filtrare profesională a aerului . În cabinete, aerul este sterilizat cu UV, o procedură 100% eficientă și sigură pentru a elimina orice risc.

blank

Multiple spații de așteptare

Pentru a evita aglomerațiile, am folosit la maxim spațiile existente în clinică. Dispunem de multiple spații de așteptare și relaxare, astfel încât pacienților care ajung în cadrul clinicii noastre să li se asigure cei minim 1.5 m distanță față de alți pacienți.

blank

Dezinfectarea suprafețelor din clinică

După  fiecare pacient, dezinfectăm toate spațiile din clinică, pentru a asigura un protocol ridicat de siguranță. Produsele folosite sunt de uz medical profesional, aprobate de Ministerul Sănătății. Pacienții vor fi programați astfel încât personalul desemnat să poată dezinfecta toate spațiile din clinică între programări.

Nebulizare

În clinicile UNIDENT efectuăm nebulizarea cu unul dintre cele mai performante aparate de dezinfectie existente pe piața internațională. Dispozitivul medical Hygienio B1.N1 este folosit pentru dezinfecţia înaltă a aerului si a suprafeţelor greu accesibile. ADANTIUM PLUS este un dezinfectant concentrat de nivel inalt, non toxic, cu efect bactericid, fungicid, sporicid, virucid, care distruge în maxim 3 minute Covid19. Nebulizarea este o acțiune suplimentară implementată în cadrul Clinilor Unident, pentru siguranța pacienților și a cadrelor medicale.

Dispozitive performante de vacuum aerosoli

Pentru că ne dorim să protejăm sănătatea respiratorie a pacienților noștri și a personalului medical, deopotrivă, fiecare dintre Clinicile Dentare Premium Unident utilizează VacStation – un dispozitiv performant de tip vacuum aerosoli ce are rolul de a reduce riscul de transmitere a infecțiilor în timpul aplicării tratamentelor dentare.

blank

Reducerea personalului prezent în clinică

Tot în ideea de a asigura un climat ridicat de siguranță și pentru a evita aglomerațiile, am redus personalul prezent în clinică la minim. Funcționăm zilnic cu o echipă medicala: medic stomatolog,asistent medical și o recepționeră, în funcție de solicitări.

Nivelul de siguranță a pacientului existent în clinicile Unident Center este conferit și de respectarea TUTUROR obligațiilor emise de Colegiul Medicilor, printre care amintim:

 • Utilizarea de către personalul medical a echipamentului de protecție personală: mască de protecție cu filtre speciale 99% protecție, mănuși și ochelari de protecție;
 • Dezinfectarea ochelarilor de protecție între utilizări, pentru fiecare pacient;
 • Atragerea atenției tuturor pacienților și însoțitorilor să respecte igiena adecvată a respirației și a mâinilor. În cazul pacienților care refuză nejustificat să se conformeze măsurilor de igienă și protecție recomandate, medicul stomatolog poate refuza efectuarea actului medical;
 • Dacă pacientul este minor, permiterea unui membru al familiei sau tutorelui să îl însoțească;
 • Limitarea mișcării pacienților și a însoțitorilor în unitatea sanitară pentru a reduce răspândirea potențială a infecției;
 • Existența mai multor zone de așteptare și echipament pentru pacient;
 • Adoptarea de măsuri specifice pentru personalul auxiliar (nemedical) 
”Considerăm că, dincolo de toate, ar trebui să rămânem calmi. Este o perioadă dificilă nu numai pentru România, ci la nivel mondial. Cu cât rămânem mai calmi și încercăm să păstrăm pe cât de mult posibil o normalitate în acțiunile pe care le desfășurăm zilnic, cu atât mai bine va fi pentru toți. Noi suntem alături de fiecare pacient. Împreună vom trece peste acestă perioadă”, menționează doamna Dr. Petronela Luca, manager General Unident Center

Te AScultăm

blank