blank

Arsura pe cerul gurii

Remedii

Din fericire, majoritatea arsurilor provocate prin alimente la nivelul cavității orale nu necesită asistență medicală și există remedii casnice disponibile care să vă ajute să vă vindecați.

blank

Cunoașteți senzația de arsura pe cerul gurii atunci când mâncați cu nerăbdare o supă fierbinte sau o felie de pizza abia scoasă din cuptor? Arsura durează câteva minute, iar alteori poate dura câteva zile. Disconfortul și durerea neutralizează de multe ori gustul alimentelor pe care le consumați de-a lungul zilei/ zilelor uneori fiind imposibil să mai mâncați produse calde. Alimentele crocante pot deveni ascuțite atunci când le rupeți în gură, provocându-vă stare de arsură în continuare. Alimentele calde, condimentate și citrice pot, de asemenea, prelungi iritarea. Pentru câteva zile după o arsură la nivelul gurii cel mai bine este să rămâneți cu alimente și băuturi moi și reci.

blank

Iată câteva sfaturi despre cum să vindecați arsura de pe cerul gurii:

  • Analgezice fără prescripție medicală – ibuprofenul poate ajuta la ameliorarea durerii și la reducerea umflăturii. Citiți instrucțiunile medicamentului pentru a vă asigura că luați doza corectă
  • Clătiri saline – cunoscute și sub numele de clătiri cu sare, sunt de asemenea eficiente în ameliorarea durerilor de arsură – în plus, vă scad riscul de infecție
  • Evitați clătirile pe bază de alcool, deoarece acestea pot crește durerea și iritarea
  • Consumați alimente și băuturi moi și reci
  • Păstrați o bună igienă orală – cu cât cavitatea orală este mai sănătoasă, cu atât recuperarea este mai rapidă. A avea gura curată ajută la prevenirea infecției.
  • Dacă arsura pare a fi mai gravă, contactați medicul dentist

Organismul are capacitate de recuperare iar din fericire, arsura din cerul gurii de cele mai multe ori se vindecă de la sine.

Clinicile dentare Unident

Te AScultăm

blank