blank

Respirație urât mirositoare?

Știați că…

Potrivit Școlii de Medicină Harvard, 30% din populație se luptă zilnic cu un anumit grad de respirație urât mirositoare? Mirosul urât al cavității orale sau ceea ce medicul dentist numește halitoză.

Dar știați că există un dispozitiv, numit Halimetru, care poate măsura cât de puternică este respirația cuiva? Cu acest dispozitiv la îndemână și cu ajutorul medicului dentist, puteți acționa pentru a reduce din cavitatea orală.

blank

Ce cauzează halitoza?

De multe ori, cauzele respirației urât mirositoare sunt bacteriile. Bacteriile din partea din spate a limbii produc compuși de sulf volatili (VSC), cum ar fi sulfura de hidrogen și sulfat de dimetil, care provoacă respirația urât mirositoare.

Igiena orală slabă, fumatul și gura uscată vă pot crește riscul de a dezvolta halitoză. Condițiile sistemice, cum ar fi afecțiunile hepatice sau renale, refluxul gastro-intestinal sau diabetul, pot contribui, de asemenea, la halitoză.

Aproape toată lumea se confruntă cu respirație urât mirositoare din când în când, indiferent că este prima trezire a dimineții sau de o masă plină cu usturoi sau ceapă.

Sfatul medicului dentist:

  • Spălați-vă dinții de două ori pe zi
  • Spălați-vă limba
  • Folosiți apa de gură
  • Dacă aveți proteze dentare, curățați-le conform instrucțiunilor medicului
  • Evitați fumatul sau utilizarea produselor din tutun
  • Mențineți periodic vizite dentare

Dacă halitoza dumneavoastră provine dintr-o afecțiune sau de la gura uscată, medicul dentist vă poate ajuta să vă adaptați tratamentul pentru a aborda cauza care stă la baza acesteia. Un halimetru vă poate ajuta, de asemenea, să vă monitorizați progresul în tratarea respirației urat mirositoare.

Halitoza în sine nu este o boală gravă, dar cauzează frecvent o situație foarte supărătoare în relația socială interpersonală. Prevalența halitozei variază în funcție de populațiile studiate, deoarece percepția halitoza diferă între populația diversă din punct de vedere cultural:

  • În Japonia, studiile bazate pe populație au raportat că prevalența halitozei este de 6-23%
  • În alte țări, s-a estimat că mai mult de 50% din populația studiată are halitoză

Așadar, dacă aveți respirație urât mirositoare, nu vă alarmați! O mare parte din populație are aceeași îngrijorare, iar medicul dentist este echipat să vă ajute să măsurați și să rezolvați această problemă. Cu ajutorul medicului, vă puteți îmbunătăți obiceiurile orale, respirația și calitatea vieții.

blank

Aflați de la specialiștii noștri cum să obțineți o stare de sănătate orală optimă și ce metode de igienizare orală personală puteți aplica pentru a vă păstra cel mai frumos zâmbet. 

Mai mult, acordăm reduceri substanțiale la pachetele de igienizare profesională a cavității orale, la decontaminarea bacteriană, la consultații periodice, tocmai pentru a vă ajuta să mențineți sănătatea orală pe termen lung.

Ne dorim pacienți fericiți și din acest motiv am creat beneficii reale, mai multe pachete de tratament, pentru ca dumneavoastră să profitați de servicii premium la prețuri avantajoase: https://www.unident.ro/onorarii

Unident. Medicina dentară a viitorului pentru întreaga familie.

Vă așteptăm în Clinicile Dentare Premium Unident din Galați, Tulcea, Buzău sau Brașov.

Telefon: 0340 991

Web: www.unident.ro/contact

Surse:

Association Between Halitosis Diagnosed by a Questionnaire and Halimeter and Symptoms of Gastroesophageal Reflux Disease – https://www.jnmjournal.org/journal/view.html?uid=863&vmd=Full

Te AScultăm

blank