blank

Etapele inserarii unui implant

Odată ce ai luat decizia urmării unui tratament prin implant dentar, trebuie să cunoști etapele inserării unui implant.

În primul rând, meriți felicitări pentru decizia luată.

În momentul în care unul sau mai mulți dinți lipsesc de pe arcadă, se declanșează anumite efecte negative cum ar fi: resorbția (atrofierea) osului, înclinarea dinților spre locul rămas liber, dinții de pe arcada opusă coboară, crește riscul de carii și parodontoză și vor apărea dureri ale articulațiilor mandibulei.

Soluția cea mai moderna, eficientă și durabilă, pentru contracararea acestor probleme, este inserarea unui implant dentar.

Avantajele implanturilor sunt numeroase, ele fiind estetice, rezistente, confortabile, ajutând la păstrarea sănătății dinților.

Confortul oferit de implantul dentar este cel mai apropiat de cel al unui dinte natural, dintre toate soluțiile protetice.

blank

1. Etapa pregătitoare tratamentului cu implant dentar

Constă în consultația de stabilire a sănătății cavitații bucale, investigarea starii generale și de stabilire a nivelului de risc.

Din punctul de vedere al prevenirii eventualelor probleme ulterioare, cea mai importantă dintre etapele inserării unui implant este chiar etapa pregătitoare.

Sunt anumite probleme de sănătate orală care se impun a fi rezolvate înainte de inserarea unui implant dentar, cum ar fi cariile netratate, gingivita, parodontoza, bruxismul.

Există și anumite contraindicații absolute, cum ar fi bolile foarte grave de inimă, HIV, cancer, diabet sever, tuberculoză.

Următorul element care se analizează este compatibilitatea structurii osului maxilarului tău cu inserarea unui implant.

În acest scop, în cadrul clinicii Unident se realizează tomografii 3D computerizate, cu expunere minimă la radiații, din care medicul își poate da seama daca osul maxilarului tău este corespunzător pentru ca viitorul implant să aibă stabilitate și cu ajutorul cărora medicul poate simula virtual pozitionarea implanturilor,  a coroanelor, viitoarea intervenție.

blank

Daca osul nu corespunde, se vor planifica intervenții de augmentare osoasă. În acest sens, specialiștii clinicii UNIDENT folosesc metode chirurgicale avansate de Sinus Lifting intern si extern, Bone Condensing, Bone Splitting, Smart Dentin Grinder, Bone Scraper, etc.

Oferim soluții chiar și pentru pacienții cu țesuturi osoase atrofiate, folosind tehnologii de ultimă oră, revoluționare, care accelerează refacerea țesutului osos, precum și recoltare de os autolog ( de la pacient).

Pentru stabilirea stării generale de sănătate și a nivelului de potențial risc al procedurii, se impune realizarea unui set de analize de laborator (timp de sângerare, timp de coagulare, hemoleucograma, glicemia, colesterolul, ureea, calcemia, transaminazele, etc).

Următorul pas este stabilirea tipului și brandului implantului.

Clinica Unident vă pune la dispozitie implanturi certificate, de înaltă calitate, produse de companii de top în domeniul medicinei dentare: Nobel Biocare, Megagen– Any One, Megagen – Any Ridge şi Dentium – Superline, Bredent- Sky.

Calitatea implantului este esențială pentru succesul osteointegrării implantului.

Ultimul pas al acestei etape este stabilirea datei intervenției chirurgicale, de comun acord cu pacientul.

blank

2. Inserarea efectivă a implantului dentar

Inserarea implantului se realizează într-un timp relativ scurt, fără durere sau complicatii.

Medicul implantolog va realiza anestezia locală a zonei de operat. O să simțiți că se lucrează, dar nu o sa va doară nimic.

La clinica UNIDENT veți beneficia de anestezie locală, atraumatică, computerizată, Tehnologie Wand. In cazul tratamentelor de reconstructie osoasă complexă și a pacientilor anxiosi  se utilizează anestezia generală, efectuată de către un medic anestezist.

Ulterior, medicul va introduce implantul în os, uneori, atunci cand este posibil, utilizand un ghid chirurgical, după care îl va acoperi de gingie.

Medicii noștri implantologi utilizează ghidurile chirurgicale pentru inserarea implanturilor în poziția ideală, exact ca în simularea computerizată, pentru a evita riscurile.

Acestea sunt printate 3D, din cuburi de rășină specială, pe baza planificării digitale a implanturilor, într-un software specializat, pe baza tomografiei pacientului.

In cadrul clinicii UNIDENT, atât laserul chirurgical, cat și cel terapeutic fac posibile intervențiile non invazive, fără sângerări, fără durere, fără suturi sau complicații, precum si o vindecare accelerata.

Acasă ar trebui sa urmați indicațiile medicului implantolog în ce privește medicamentele antibiotice și pentru durere, dacă este cazul.

A doua zi vă veți prezenta la un scurt control pentru efectuarea unei sedinte laser, cu efect de regenerare a tesuturilor,  de grabire a vindecarii și efect antialgic.

3. Osteointegrarea

blank

După inserarea implantului, urmează o perioadă de expectativă, în care țesuturile se vindecă și implantul se integrează, treptat, în osul în care a fost implantat.

Acest proces se numește osteointegrare și este esențial pentru viabilitatea implantului.

Perioada aceasta poate avea o durată diferită, în funcție de caracteristicile fiecărui pacient în parte. Pentru pacienții clinicii UNIDENT, vindecarea este mult mai rapidă, prin utilizarea laserului terapeutic.

4. Atașarea bonturilor artificiale

Bonturile artificiale sunt dispozitive protetice care se atașează la implanturile dentare prin înșurubare, după ce procesul de vindecare și osteointegrare s-a încheiat.

Peste bonturile artificiale se va construi lucrarea pe implanturi proiectată: coroană dentară, punte dentară sau proteză mobilizabilă, în funcție de necesitățile fiecărui caz clinic în parte.

Este foarte importantă efectuarea alegerii corecte, în privința tipului de bont.

blank

Bonturile artificiale se împart în 2 mari categorii: prefabricate sau personalizate, construite în laboratorul dentar și perfect adaptate cazului.

Din punct de vedere al formei, acestea pot fi drepte sau angulate. Bonturile angulate se folosesc dacă axul implantului dentar nu coincide cu axul coroanei dentare propuse.

Bonturile prefabricate se pot confecționa din mai multe materiale, dar noi utilizăm doar materiale premium, biocompatibile, pe care tesuturile să le accepte imediat.

Utilizăm doar bonturi protetice personalizate din titan, zirconiu sau hibride, fabricate în propriul nostru laborator dentar digital, prin tehnica de frezare CAD-CAM și proiectate de tehnicieni cu vastă experientă în tehnologia digitală.

Există mai multe criterii după care se selectează bonturile artificiale, pentru un anumit caz clinic:

  • tipul de restaurare protetică ce urmează a se executa: coroană dentară, punte dentară sau proteză mobilizabilă;
  • modul în care lucrarea protetica este atașată de bonturile artificiale: prin cimentare, prin înfiletare sau cu ajutorul unor sisteme speciale de ancorare;
  • poziția implantului în cavitatea bucală: în general, bonturi artificiale mai voluminoase se vor folosi în partea din spate a cavității bucale, unde presiunile masticatorii sunt mai mari.

5. Protezarea definitivă pe implanturi

Ultima etapă este constituită de fixarea lucrării protetice definitive pe bonturile protetice.

Implantul dentar poate susține o coroană din ceramică, zirconiu sau o combinatie intre acestea, sau împreună cu alte implanturi o lucrare dentară – punte, ce înlocuiește un grup de dinți lipsă.

Coroanele dentare se realizează în cadrul clinicii noastre prin intermediul tehnologiei CAD-CAM, după amprentarea digitală cu Trios 3Shape.

Tehnologia Cad-Cam este cea mai moderna tehnologie de realizare a bonturilor implantare și a coroanelor dentare, utilizand tehnologia 3D. Execuția acestor lucrări este controlată, pe toata durata, de computer, în acest fel șansele apariției erorilor sunt nule.

La clinica UNIDENT, Scanner-ul Digital Trios 3Shape ne ajută să obținem, într-un mod confortabil pentru pacient, amprente digitale de mare precizie, reconstruind, printr-o succesiune de imagini video, imaginea 3D a maxilarelor.

blank

Există 3 modalități de fixare:

  • Prin cimentare. În aceste situații, suprafața bonturilor artificiale este netedă. Aceasta soluție de fixare este foarte estetică.
  • Prin înfiletare. Această modalitate de fixare necesită bonturi artificiale care prezintă un orificiu cu filet la mijloc. Coroana dentară se atașează prin șuruburi specifice, care trec prin coroane și se înfiletează în orificiile din mijlocul bontului. După ce șurubul e poziționat, orificiul rămas este sigilat cu materiale compozite. Acest tip de fixare oferă avantajul că această coroană poate fi îndepărtată in caz de nevoie.
  • Prin sisteme speciale de ancorare. Metoda se folosește în cazul protezelor dentare ce se sprijină pe implanturi, conferind o stabilitate și un confort net superioare, față de proteza totală convențională.


Este esențial ca fiecare pacient ce urmează să beneficieze de un tratament prin implant dentar, să cunoască etapele inserării unui implant, aceasta facilitând înțelegerea tratamentului în sine și cooperarea cu medicul curant, pentru obținerea unui plan terapeutic personalizat si a celor mai bune rezultate.

Tehnica ghidată digital, utilizată în cadrul clinicii UNIDENT, atunci când situația clinică o permite, transformă intervenția chirurgicală clasică într-una rapidă, sigură și confortabilă, atât pentru pacient, cât și pentru medic.

blank

Din 2004 practicăm Implantologia în Tulcea, Dr. Petronela Luca fiind primul medic implantolog tulcean, iar UNIDENT prima clinică în care pacienţii au putut beneficia de acest serviciu. De atunci, numeroşii pacienti şi rezultatele excelente ne recomandă continuu.

Echipa noastră de medici cu specializare avansată și cu vastă experiență în domeniu, în combinație cu materialele performante, aparatura şi tehnicile inovatoare, dau garanția calității tratamentelor efectuate în clinica UNIDENT.

Te AScultăm

blank