blank

Știți care sunt avantajele tratamentului cu implanturi?

Orice pierdere dentară reprezintă o problemă foarte neplăcută pentru multe persoane. Cu cât zona este mai vizibilă, cu atât este afectată mai mult estetica dinților, aspect ce poate conduce la comportament modificat și la rețineri în manifestarea socială. Însă această situație are o soluție și nu mai este atât de gravă. Există o alternativă mult mai sigură și mai eficientă pentru înlocuirea unui dinte lipsă sau a unei proteze mobile, oferită de implant. Acesta este și motivul pentru care, în cazul în care aveți încă unele rețineri în a apela la soluție, am ales să tratăm mai jos tema de maximă actualitate și interes, avantajele tratamentului cu implanturi.

blank

Care sunt avantajele apelării la implanturi?

Fie că aveți de efectuat umplerea golului lăsat de un singur dinte absent, fie a unei zone mai mari, ce cuprinde mai mulți dinți sau chiar a tuturor dinților de pe o arcadă dentară, implantul este în clipa de față alegerea cea mai potrivită.

Printre cele mai importante avantaje menționăm:

1. Este o alternativă mult mai predictibilă la soluțiile clasice

Înainte de dezvoltarea implantologiei, cea mai utilizată metodă pentru suplinirea unui dinte lipsă era aceea a inserării punților dentare. Aceasta presupunea șlefuirea dinților învecinați și ancorarea lucrării pe aceștia. În clipa de față, dacă stăm să ne gândim, o astfel de soluție este o metodă invazivă, care poate duce la sacrificarea a încă doi dinți, care pot fi perfect sănătoși. De aceea varianta tratamentului cu implanturi dentare, care constă în fixarea unui șurub ce are rolul de a suplini rădăcina, în osul maxilar, este o alternativă net superioară.

2. Pacientul se simt mult mai bine decât în cazul altor soluții stomatologice

În momentul în care implantul a fost inserat, după o perioadă de acomodare și după refacerea zonei, pacientul poate și uita ca a avut la un moment dat o problemă cu unul sau mai mulți dinți lipsa. În cazul înlocuiri protezelor mobile, implanturile de tip Fas&Fixed, sunt cele mai confortabile și schimbă complet viața beneficiarilor.

blank

3. Oferă o estetică superioară

Partea vizibilă a implantului dentar, reprezentată de coroana dentară, este confecționată personalizat, din diverse tipuri de ceramică dentară, ce oferă un aspect foarte apropiat de cel al dinților naturali și asigură o estetică superioară.

4. Permite refacerea fizionomiei feței

În cazul persoanelor cărora le lipsesc mai mulți dinți, aspectul feței este unul căzut, mult  îmbătrânit. Prin apelarea la un implant, este recâștigată fizionomia specifică vârstei și beneficiarul arată cu cativa ani mai bine.

5. Este refăcută complet funcționalitatea danturii

Pierderea unui dinte sau a mai multor dinți afectează funcționalitatea întregii danturi. Pentru că forțele care acționează în mușcătură se schimbă, în timp dinții învecinați golului se înclină sau se deplasează, existând inclusiv riscul de a-i pierde mult mai repede. Dacă nu se intervine din timp, toți ceilalți dinți vor avea de suferit și este afectată și articulația temporo-mandibulară cât și funcțiile sistemului mesticator. Prin realizarea unui tratament cu implant, care duce la refacere completă a funcționalității, toate aceste complicații sunt evitate.

6. Produce o îmbunătățire a calității vieții

Prin faptul de a avea o dantură complet funcțională se produce și o îmbunătățire a calității vieții. Chiar dacă imediat după operație, până la vindecarea completă a zonei, vor exista o serie de restricții alimentare, după această perioadă persoana va putea mânca multe alimente care anterior îi erau nu doar imposibil de mestecat, ci chiar contraindicate.

7. Duce la refacerea încrederii în sine și a vieții sociale

O persoană cu dantură inestetică se va comporta diferit, va avea rețineri în a zâmbi și poate ajunge în timp să fie mult mai retrasă. Prin apelarea la un implant, beneficiarul recâștigă dreptul de a zâmbi nestingherit și de a a avea o viață socială normală.

În clipa de față există soluții, inclusiv pentru înlocuirea completă a dinților de pe o arcadă, prin implanturi de tip Fast & Fixed sau dantură fixă în 24 de ore. Această variantă de implant poate schimba complet viața celor afectați de boala parodontală, înaintarea în vârstă sau traumatisme severe.

În concluzie, există numeroase beneficii ale tratamentului cu implanturi. În reușita intervenției un rol decisiv revine tehnicii și specializării dentistului. Dacă vreți să beneficiați de toate aceste avantaje, în cabinete cu condiții de excepție, vă așteptăm în clinicile Unident.

Te AScultăm

blank