blank

Aparat dentar la adulti – eficient sau nu?

blank

Desi isi doresc nespus de mult dinti drepti si sanatosi, multi adulti se resemneaza cu diferite probleme ale danturii, convinsi fiind ca tratamentul ortodontic este eficient doar in cazul persoanelor mai tinere.

Astfel, tratamentul cu aparat dentar la adulti este deseori ocolit, tocmai din lipsa informarii corecte.

De cele mai multe ori, adultii se lasa condusi de o serie de idei preconcepute si eronate din punct de vedere medical.

 

„La varsta mea nu se mai pot indrepta dintii.”

Aceasta este cea mai daunatoare preconceptie, deoarece descurajeaza din start orice intentie de a lua in calcul posibilitatea urmarii unui tratament ortodontic, datorita varstei.

Realitatea este cu totul alta. Tratamentul cu aparat dentar la adulti este categoric eficient. Ortodontia este de folos la orice varsta.

Niciodata nu este prea tarziu sa inveti sa zambesti din nou cu incredere in tine.

Aparatul dentar functioneaza prin aplicarea unor forte asupra dintilor, pentru a determina miscarea lor in os, pana ajung in pozitia proiectata.

Sub presiunea fortelor aplicate, osul se resoarbe acolo unde este tensionat, presat, de dintele care imcearca sa se miste sub actiunea aparatului, tocmai pentru a-i face loc sa se miste.

blank

In golul ramas liber, osul se reface, pentru umplerea golului si asigurarea stabilitatii noi pozitii a dintelui.

Dintii se deplaseaza prin os in felul acesta chiar si dupa varsta de 60 ani. Organismul uman functioneaza dupa aceleasi legi biologice (resorbtie-apozitie osoasa) toata viata.

Asadar, ideea ca aparatul dentar nu ar fi eficient odata cu inaintarea in varsta este una total gresita.

 

„Nu mai sunt copil, o sa trebuiasca sa port aparatul mult mai mult timp.”

Un alt motiv pentru care adultii amana sau resping din prima tratamentul de indreptare a dintilor este acela ca datorita varstei, durata purtarii aparatului dentar va fi mai mare.

In general, durata purtarii aparatului dentar este de 6-18 luni.

Tratamentul ortodontic este chiar mai eficient in cazul adultilor in multe cazuri, datorita constinciozitatii acestora in respectarea intocmai a indicatiilor medicului ortodont.

blank

„Am responsabilitati, evenimente mondene, viata sociala, nu ma pot afisa cu aparatul dentar.”

Adultii deseori se tem ca aparatul dentar le va strica aspectul fizic, dar in prezent, datorita noilor tehnologii, aparatele dentare sunt mobile si aproape invizibile.

Astfel, in cazul unor evenimente deosebite, aparatul poate fi inlaturat, la fel ca si in timpul meselor.

In prezent, tot mai multe persoane depasesc convingerea ca aparatul dentar este destinat doar copiilor sau tinerilor si iau decizia de a urma un tratament ortodontic la varsta adulta, cand inteleg beneficiile unui zambet frumos si sanatos.

Aparatul dentar poate aduce rezultatele dorite indiferent de varsta, singurii factori de care trebuie tinut cont fiind sanatatea gingiilor si a osului care sustine dintii.

 

ZAMBETUL NU ARE VARSTA.

Daca in copilarie fie nu ati avut sansa de a purta aparat dentar, fie nu l-ati purtat suficient din diverse motive ori nu ati fost preocupati de aceasta problema, acum o puteti face, cu maxim de aspect estetic si confort.

Aparat dentar la adulti? Categoric da.

Nu aveti nici un motiv sa il evitati sau sa amanati eliberarea zambetului si spiritului dumneavoastra.

CLINICILE UNIDENT VA OFERA SERVICII DE MEDICINA DENTARA AVANSATA, IN TOATE SPECIALIZARILE, INCLUSIV ORTODONTIE.


Programati-va cat mai curand pentru o consultatie la cei mai buni specialisti in domeniu, la tel. 0744 400 705; 0744 400 706.

Te AScultăm

blank