blank

Ce este Malocluzia?

blank

Dinții incorect aliniați se traduc în termini medicali prin malocluzie dentară. Persoanele care sunt diagnosticate de medicul specialist cu malocluzie severă pot necesita terapie ortodontică sau chiar intervenție chirurgicală pentru a corecta problema.


Care sunt efectele Malocluziei?

Malocluzia cauzează:

  • tocirea dinților;
  • mestecarea incompletă și incorectă a alimentelor;
  • dureri mandibulare, dureri de cap, de gât;
blank

Exisă cazuri în care dinții de pe maxilarul inferior nu mai protejează limba, iar involuntar prin dinții superiori există riscul de a mușca buzele și obrajii. Apar de asemenea probleme de dicție și pronunție, aspect fizionomic modificat și alienarea socială.

Care sunt soluțiile și tratamentele pentru Malocluzie?

În urma unor investigații amănunțite, prin examinare fizică (a dinților și maxilarului) și efectuarea radiografiei dentare digitală, medicii specialiști realizează un plan de tratament personalizat. 

Malocluzia este tratată prin folosirea de aparate dentare. Necesitatea intervenției chirurgicale este rară și este folosită pentru a rearanja mandibula sau a stabiliza osul mandibular prin fire, plăci sau șuruburi.

Presiunea constantă asupra dinților prin folosirea de aparate dentare îi ajută să revină la poziția lor corectă. Tratamentul ortodontic se efectuează doar atunci când este absolută nevoie. Medicul specialist face o recomandare cu tipul de aparat dentar potrivit problemei pacientului.

Tipuri de aparate dentare

Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile. 

Aparatele dentare disponibile în rețeaua Clinicilor Dentare Premium UNIDENT sunt variate:

  • Aparatul ortodontic fix vestibular
  • Aparatul ortodontic mobil INVISALIGN
  • Aparatul ortodontic lingual INCOGNITO
  • Aparatul ortodontic mobil pentru copii

Mai multe detalii puteți afla aici: 

Durata tratamentului și numărul controalelor diferă de la un caz la altul. Vă sfătuim să discutați, încă de la început, cu medicul specialist care sunt așteptările și nevoile dumneavoastră. Echipa de medici din Clinicile Dentare Premium UNIDENT vă garantează susținere și înțelegere pe tot parcursul tratamentului. 

Neglijarea îndreptării dinților în copilărie duce la dezvoltarea unor complicații  grave, dificil și costisitor de rezolvat la maturitate. Avem grijă de sănătatea orală a copiilor, pentru a preveni afecțiunile dentare complexe ale adultului.

În cadrul Clinicilor Dentare Premium UNIDENT, atât pacienții micuți, cât și adulții vor beneficia de un plan de tratament complex, cu abordare multidisciplinară pentru obținerea unei danturi perfecte, a sănătății orale și a calității vieții.

Utilizăm cele mai renumite sisteme ortodontice de tratament, cele mai avansate tehnici, precum și o echipă specializată, cu experiență clinică.

Scopul specialiștilor UNIDENT este acela de a preveni afecțiunile dentare, de a trata și monitoriza pacienții, în vederea obținerii sănătății orale și a calității vieții.

Te AScultăm

blank