blank

Cum oprim migrarea dinților după extracție?

Dacă după extracția dentară amânați prea mult timp înlocuirea acestora cu ajutorul unui implant dentar, principala consecință care va apărea este migrarea dinților învecinați, cauzată de spațiul rămas liber și resorbția osoasă care se produce în timp.  

Dinții vecini se vor înclina spre spațiul rămas gol, iar dintele de pe arcada de sus coboară, de asemenea, în spațiul liber.

Iată care sunt complicațiile generate de migrarea dinților:

  • Lipsa spațiului suficient pentru inserarea rădăcinii artificiale specifice implantului și a coroanei care trebuie să fie atașată pe implant;
  • Resorbții osoase severe, care vor necesita adiție osoasă, ce va complica și prelungi tratamentele de înlocuire a dinților lipsă;
  • Ieșirea dințior din alveolă și dezgolirea, în timp, a rădăcinilor, ce poate determina pătrunderea bacteriilor între dinte și gingie, cauzând apariția bolii parodontale;
  • Necrozarea osului care, odată afectat, poate conduce, în timp, la pierderea definitivă a dinților.
blank

Care este soluția de oprire a migrării dinților?

Indiferent de arcada pe care se află dinții care au migrat, însă ținând cont de modul în care s-a produs deplasarea, soluția constă în atașarea unui aparat dentar, cu ajutorul căruia dinții care și-au schimbat poziția sunt mutați în locul inițial fiind, totodată, îndreptați.

Pentru dintele care se află pe arcada opusă, medicul ortodont poate recomanda atașarea unui miniimplant ortodontic, cu ajutorul căruia dintele este repoziționat în alveolă.

Tratamentul ortodontic poate dura între 6 luni și 1 an, în funcție de complexitatea afecțiunii dentare. În cazurile mai grave, însă, rezultatele pot fi vizibile după o perioadă mai mare de timp, care se poate întinde chiar și până la 2-3 ani.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, în cadrul Clinicilor Dentare Premium Unident utilizăm:

  • cele mai renumite sisteme ortodontice,
  • materiale performante, furnizate de liderii mondiali în domeniu,
  • tehnici avansate de tratament,
  • medici specialiști cu experiență clinică.

În plus, încrederea pacienților în tratamentele oferite este esențială pentru noi, de aceea acordăm o atenție deosebită informării constante și corecte a pacienților, ceea ce îi motivează și oferă un plus de eficiență pe întreaga durată a tratamentului ortodontic.

blank

După finalizarea cu succes a tratamentului ortodontic, pasul următor este realizarea tratamentului cu implant dentar, care va reda în totalitate atât aspectul, cât și funcționalitatea danturii.

Pentru tratamente premium, realizate cu ajutorul tehnologiei de top și a unei echipe de medici experimentați, alegeți cu încredere Clinicile Dentare Premium Unident!

Clinicile dentare Unident

Te AScultăm

blank