Indreptarea dintilor schimba fizionomia

Putini cunosc faptul ca indreptarea dintilor schimba fizionomia, influentand simetria faciala si aspectul estetic al fiecarei componente a fetei.
 
Mai presus de efectele sale benefice asupra sanatatii orale si generale, aparatul dentar este bine cunoscut in mare parte datorita proprietatii acestuia de a oferi un zambet de invidiat prin rezolvarea problemelor estetice orale, cum ar fi:
alinierea dintilor
indreptarea lor
corectarea muscaturii gresite.
 
Indreptarea dintilor prin aparat dentar poate intr-adevar schimba fizionomia, de obicei, intr-o masura proportionala cu schimbarile produse la nivelul ocluziei si implicit maxilarelor.
 
La nivelul fizionomiei fetei, aparatul dentar poate schimba insa radical infatisarea, in unele cazuri, doar prin simpla modificarea a dintilor din fata sau prin corectarea muscaturii.
 
Un tratament ortodontic imbunateste semnificativ atat zambetul cat si fizionomia, eliminarea problemei dintilor strambi si a malocluziilor intinerind cu cativa ani orice persoana.
 
Schimbarile fizionomice induse de indreptarea dintilor prin aparat dentar sunt multiple:
 
 
Imbunatatirea simetriei faciale
Simetria fetei este reprezentata de alinierea nivelului ochilor, de pozitionarea nasului chiar pe mijlocul fetei si buze simetrice.
 
Asimetria faciala este normala intr-o anumita masura, insa cand este mai accentuata, devine un factor de disconfort pentru persoanele care se confrunta cu aceasta problema.
 
Acest dezechilibru al trasaturilor faciale poate fi determinat, printre altele, si de dezvoltarea inegala a celor doua maxilare si de pozitia anormala a dintilor, caz in care tratamentul ortodonic poate corecta sau macar ameliora aspectul fizionomic.
Este un lucru firesc ca fata umana sa prezinte un anumit grad de asimetrie – o lipsa de proportii in trasaturile faciale – insa in cazul unor persoane aceasta este deosebit de pronuntata, fiind de multe ori legata de probleme de ordin oral: malocluzia, dintii nealiniati, dintii inclinati in interior sau exterior.
 
Tratamentul ortodontic va influenta si trasaturile fetei, ajutand la redobandirea simetriei faciale prin repozitionarea dintilor si/sau maxilarelor.
 
Astfel, buza impinsa asimetric, intr-o parte, de un canin iesit in afara arcadei, isi va relua aspectul placut imediat dupa corectarea pozitiei dintilor.
 
Ocluzia anormala la nivelul molarilor poate cauza devierea mandibulei spre stanga sau dreapta, ceea ce va produce asimetrii faciale majore, cele doua jumatati ale fetei fiind inegale.

Imbunatatirea aspectului buzelor si nasului

Deoarece buza este sustinuta de dinti, iar orice modificare suferita la nivelul dintilor din fata, de orice fel de grad, duce imediat la modificare aspectului buzei si implicit a nasului.

Buza impinsa prea in fata de catre dintii prea iesiti in afara altereaza si profilul, care devine prea proeminent si, uneori, impiedica gura sa se inchida complet.

Ocluzia deschisa, in care incisivii nu se ating nici cand strangem molarii la maxim, produce un aspect tensionat al buzelor si muschilor barbiei, in incercarea de a inchide complet gura.

Alteori, dintii sunt inclinati catre interiorul gurii (ocluzia adanca acoperita), ceea ce face ca buza sa para infundata, subtiata, iar profilul concav, asemanator al unora dintre persoanele in varsta. Indreptarea lor si chiar inclinarea catre in fata cu 15 grade, asa cum este normal, va impinge buza, facand-o sa para mai plina, iar profilul mai drept, normal.

Aspectul cazut al nasului, sau foarte iesit in evidenta poate fi determinat de probleme de ocluzie.

Schimbari la nivelul barbiei dupa tratamentul cu aparat dentar

Un aspect foarte alungit al barbiei duce si la o alungire a fetei si afundarea obrajilor.

Acest defect poate fi corectat cu ajutorul aparatului dentar, deoarece in acest caz exista o muscatura inversa, adica dintii de la mandibula sunt mai in afara fata de cei din maxilar.

Prin corectarea acesteia cu ajutorul aparatului dentar se produce si o retragere a barbiei, dar si implicit o schimbare majora a fizionomiei prin evidentierea obrajilor.

Aspectul estetic al dintilor

 Dintii drepti, perfect aliniati, schimba cu totul fizionomia unei persoane.

Indreptarea dintilor duce la o mai buna igiena dentara, la efecte spectaculoase ale albirii dentare, care efectuata pe dinti strambi, nu duce la infrumusetarea lor…

Ca urmare a tratamentului ortodontic, zambetul se transforma intr-unul aproape perfect, iar zambetul este principala piesa de rezistenta a fizionomiei.

Zambetul este cartea noastra de vizita, de multe ori primul detaliu al expresiei faciale pe care ceilalti il observa la noi si care contribuie decisiv la formarea primei impresii.

Cand un om zambeste expunand dinti drepti si albi, intreaga perceptie asupra fizionomiei sale se modifica.

 

Zambetul foarte increzator modifica fizionomia

Felul in care zambim influenteaza felul in care aratam, deci ar trebui sa ne asiguram ca zambetul nostru vorbeste pentru noi.

Frumusetea si expresivitatea unui zambet nu consta doar in estetica dintilor, ci si in felul in care zambim.

Un om care zambeste foarte des si intr-un mod perfect increzator, ca si cum zambetul sau ar face lumea mai buna si ar vindeca suflete, chiar daca are alte anumite defecte fizionomice, o sa para intotdeauna extraordinar de frumos, mai ales atunci cand zambeste.

Atitudinea conteaza intotdeauna, inclusiv atunci cand zambim.

Dupa indreptarea dintilor, pacientii capata incredere si zambesc foarte des, doritori si entuziasmati sa arate in sfarsit lumii zambetul lor.

Un zambet perfect ofera celui care il poarta mai multa incredere in sine si mai mult curaj.

Unele lucruri din viata nu pot fi rectificate, dar zambetul si aspectul facial pot fi corectate.

De ce sa suferiti din cauza alinierii necorespunzatoare a dintilor sau din cauza unei probleme minore care poate fi rezolvata prin purtarea unui simplu aparat dentar?

Medicii nostri specialisti va pot oferi solutii optime 

pentru a va transforma zambetul intr-unul de-a dreptul fermecator !

Programati-va acum pentru o consultatie ortodontica in cadrul uneia dintre clinicile UNIDENT, la tel . 0744 400 705; 0744 400 706

ScrieȚI-ne și vă contactăm rapid