Care este cel mai potrivit tratament pentru parodontoza

Numită popular și parodontoză, boala parodontală afectează zona parodonțiului, țesutul care susține dinții în oasele maxilare.

Îmbolnăvirile parodontale provoacă pacientului o stare de disconfort fizic și mai ales psihic.

Nu există un tratament universal al bolilor parodontale, astfel că în parodontoză tratamentul va fi individualizat, în funcție de forma şi faza evolutivă a bolii, precum și de cauzele determinante.

Principalii factori favorizanţi sunt microorganismele de la nivelul plăcii bacteriene, ce secretă acizi si toxine, care vor irita gingiile ce vin în contact cu dintele, declanșând astfel o inflamație a gingiei, care constituie începutul instalării bolii parodontale.

Primul pas în tratarea bolii parodontale este consultația de specialitate. Pentru a se stabili gradul de afectare parodontală, în cadrul clinicii Unident vă vor fi efectuate tomografia dentara 3D și sondarea parodontală, numai după igienizarea profesională şi decontaminarea bacteriană.

În cadrul igienizării profesionale avansate, efectuate cu aparatură complexă,  vor fi îndepărtate toate depozitele de placă bacteriană și tartru de pe dinți, supragingivale și subgingivale.

Gingivita constituie întâiul stadiu al parodontozei, dar trebuie menționat faptul că nu toate gingivitele evoluează spre parodontoză.

În cazul în care afecțiunea nu este avansată, tratamentul pentru parodontoză poate include proceduri mai puțin invazive, printre care:

  • Igienizarea profesională a cavităţii orale şi decontaminare bacteriană laser, cu eliminarea tartrului și bacteriilor de pe suprafața dinților și de sub gingii. Detartrajul este efectuat prin intermediul aparatelor cu ultrasunete.
  • Tratamentul rădăcinilor dentare presupune curăţarea şi netezirea suprafețelor radiculare, sub anestezie, pentru a descuraja continuarea acumulării de tartru.
  • Biostimulare laser sau infiltrații locale cu cocktailuri regenerative pentru o vindecare accelerata.

Parodontoza se poate trata combinând metodele avansate de tratament, laser asistate, cu  tehnici de biostimulare, cu scopul de a stimula creșterea unor noi țesuturi.

Tratamentul bolii parodontale este complex și urmărește oprirea evoluției bolii: prevenirea distrugerii țesuturilor de susținere ale dintelui, controlul infecției, prevenirea mobilizării și pierderii dinților.

Cu o evaluare atentă, bazată pe investigații valoroase, diagnostic corect și tratament eficient, este deci posibil să oprim complet evoluția bolii parodontale.

Cheia succesului tratamentului bolii parodontale este reprezentată de eliminarea în totalitate a plăcii bacteriene, care reprezintă factorul determinant al bolii parodontale, precum și instruirea pacientului, în vederea menținerii relației medic-pacient şi spre realizarea unei igiene orale excelente la domiciliu.

Tratamentul parodontozei în fază avansată presupune: îndepărtarea dinților grav afectați, imobilizarea dinților rămași, chiuretaje ale pungilor parodontale și adiții osoase.

Tratamentul laser este extrem de eficient în stoparea celor mai dificile cazuri de boală parodontală.

Boala parodontală poate fi stopată prin terapia avansată laser asistată, care permite îndepărtarea țesutului de granulație din osul alveolar fără incizii și decolări de gingie, cu efect antibacterian, regenerativ și de vindecare rapidă.

Tratamentul laser poate fi o soluție rapidă și nedureroasă, eliminând teama indusă de chirurgia clasică, care presupune incizii, suturi, sângerare şi vindecare îndelungată.

În timpul şi după aceste tratamente avansate,  nu se aplică local antibiotice,  pacientul nu urmează o cură de antibiotice, timp de 10-12 zile, ca în cazul terapiei clasice, un avantaj major pentru pacient.

Specialiștii noștri în tratarea parodontozei pun accent pe tratarea bolii prin metode minim-invazive, prin intermediul laserilor medicali, chirurgicali si terapeutici, apelând la tratamentele chirurgicale clasice de augmentare osoasă,  numai atunci când este strict cazul.

Cooperarea medic – pacient este esențială pentru a obține rezultate favorabile pe termen lung.

Identificarea problemelor parodontale în faze incipiente și efectuarea tratamentului timpuriu sunt factori deosebit de importanți în prognosticul afecțiunii.

La clinica UNIDENT investim continuu în tehnologie și în pregătirea multidisciplinară a echipei.

În cadrul clinicii noastre, specialiști experimentați în parodontologie se ocupă cu depistarea, diagnosticarea și tratamentul avansat al  bolilor parodontale, care afectează aparatul de susținere al dintelui pe arcada dentară, reducând astfel mobilitatea dinților.

Prin intermediul tehnologiilor digitale 3D şi a expertizei specialiştilor noştri, vă asigurăm de un diagnostic corect și imediat, pentru ca dumneavoastră să fiţi informaţi, încă de la prima vizită, asupra tratamentului.

Va aşteptăm, cu drag, la clinica UNIDENT, unde medicii noştri foarte bine pregătiţi şi cu minim 10 ani experienţă in domeniu, vă stau la dispoziţie pentru a vă înfrumuseţa zâmbetul şi a readuce sănătatea dinţilor dumneavoastră.

Categorii

ScrieȚI-ne și vă contactăm rapid