blank

Cat ne costa sa scapam de parodontoza?

blank

Ţinând cont de faptul că boala parodontală afectează populația cu vârste cuprinse între 25 si 75 de ani, reprezentând motivul principal pentru pierderea dinților la adulți şi luând in considerare contextul social prezent, întrebarea „Cât ne costă să scăpăm de parodontoză?” este una de mare actualitate.

Cauza bolilor parodontale este reprezentată de anumite bacterii, localizate la limita dintre dinte și gingie. În mod normal, acestea nu crează nicio problemă. Însă, în anumite condiții (igienă orală defectuoasă, fumat, diabet zaharat, stres accentuat, imunitate scăzută, predispoziție genetică etc.), rezistența organismului este depășită, bacteriile se înmulțesc și încep să se infiltreze în jurul dintelui, între gingie și rădăcina dentară. Aici provoacă distrugerea osului care susține dinții, astfel încât, încet-încet, aceștia încep sa se miște.

Cea mai întâlnită întrebare referitoare la tratamentul bolii parodontale este despre prețul operației de parodontoză. Desigur că această întrebare este îndreptățită, întrucât, mulți romani trăiesc modest, iar veniturile ajung doar pentru cheltuielile curente. Discuția trebuie abordată din trei perspective:

IMPORTANȚA REZOLVĂRII ACESTEI PROBLEME DE SĂNĂTATE. CE DORIȚI ȘI CE VEȚI OBȚINE ÎN URMA TRATAMENTULUI?

Boala parodontală este exemplul perfect că igiena neglijentă se poate transforma într-o boală extrem de gravă.  Parodontoza poate degenera în probleme și mai grave de sănătate.

Are la origine existența unei infecții localizate la nivelul gingiilor, datorată prezenţei unei varietăţi bacteriene. Această infecție determină uneori o sângerare constantă a gingiilor, fapt echivalent cu prezența permanentă a unei răni deschise, la nivelul corpului. Astfel, apar complicaţiile: boli cardiovasculare, infarct miocardic, diabet zaharat, infecții respiratorii, etc.

În prezent se cunoaște că:

 • o persoană cu parodontoză are un risc de trei ori mai mare de a face accident vascular cerebral;
 • o femeie cu parodontoză are un risc de șase ori mai mare de a naște prematur;
 • la o persoană cu diabet, tratamentul parodontozei are efecte pozitive asupra controlului glicemiei;


Toate acestea pentru că, de fapt, avem de a face cu o infecție cronică la nivelul corpului uman.  În anumite limite, ea este tolerată de organism, dar uneori poate da complicații grave.

Este deci foarte important, pentru fiecare individ, să își trateze problemele legate de parodontoză, căci netratate, acestea conduc la pierderea dinților și complicații ale stării generale de sănătate.

Așteptările privind rezultatul tratamentului constau în eliminarea simptomelor și tratarea sau stoparea evoluției bolii, în scopul conservării dinților existenți.

blank

2. COSTUL TOTAL AL TRATAMENTULUI PARODONTAL, INCLUSIV CONTROALELE PERIODICE ȘI IGIENIZAREA PROFESIONALĂ A CAVITĂŢII ORALE.

Este bine să se știe, încă de la început, care vor fi costurile întregului plan terapeutic. De obicei, se întocmește un plan de tratament şi un deviz estimativ, ce cuprinde manoperele tratamentului parodontal şi a intervenţiilor chirurgicale laser, precum şi o planificare a celorlalte sesiuni de tratament. În acest plan vor fi  incluse monitorizările, consultaţiile periodice la trei luni, cât și igienizările profesionale aferente acestor vizite.

Astfel, pacienții nu au surprize și își organizează bugetul ca să poată veni de câte ori este necesar, pentru a obține cele mai bune rezultate împotriva bolii parodontale.

Preţurile noastre reflectă promisiunea lucrului bine făcut, prin calitatea materialelor, echipamentelor şi tehnologiilor folosite, precum şi expertiza medicilor noştri.

Ca să putem afla exact cât ne costă să scăpăm de parodontoză, este nevoie de o consultaţie şi câteva investigaţii, pentru ca medicul specialist să poată face o evaluare a situației clinice şi să întocmească un plan de tratament, însoţit de costurile aferente fiecărui pas al tratamentului.

Fiecare caz în parte necesită un anumit tratament, o anumită abordare, luându-se în considerare multe variabile.

Pentru că ne dorim ca toți pacienții noștri să fie mulțumiți, Clinica Unident vă oferă o serie de beneficii:

 • Consultație periodică gratuită, la interval de 3 luni;
 • 30% reducere la igienizarea dentară profesională la interval de 3 luni.
 • Gratuitatea tuturor investigațiilor radiologice de control, post-intervenție;
 • Reducere 50%, la investigațiile radiologice de control, la interval de 6 luni;
 • Ședințe de Biovitalizare – regenerare Laser, gratuite, pentru obținerea unor rezultate de succes;
 • Pachete de tratament avantajoase;
   

3. POSIBILITATEA DE EȘALONARE A PLĂȚILOR.

Odată cu programarea unei consultații, pacientul este indrumat sa efectueze investigaţii radiologice 3D/ CBCT, tot în clinica noastră, pentru o diagnosticare corectă.

În cadrul consultaţiei se stabilesc etapele de tratament şi durata acestora, iar onorariul tratamentului va fi stabilit în cadrul unui deviz estimativ, realizat cu ajutorul softurilor de specialitate.

Clinica Unident vă oferă posibilitatea de plată în rate, direct la clinică sau prin bancă, fără dobândă;

blank

Aşadar, cât ne costă sa scăpăm de parodontoză depinde în primul rând de faza evolutivă a bolii, de calitatea serviciilor oferite şi de comunicarea dintre medic şi pacient.

Când vorbim despre operația de parodontoză onorariul pare a fi principalul punct de interes, dar, în fapt, sunt aspecte mult mai importante, cum ar fi experiența, pregătirea și priceperea medicului curant, precum si tehnologia utilizată.

Pentru a asigura succesul tratamentelor, clinica UNIDENT a fost dotată cu cele mai avansate Lasere chirurgicale şi terapeutice, precum şi  cu cele mai  inovatoare tehnologii de regenerare a ţesuturilor.

În cadrul clinicii noastre, planul de tratament parodontal şi fiecare interventie  chirurgicală Laser este realizată de Dr. Petronela Luca, Doctor in Parodontologie, cu o experiență profesională de peste 19 ani și multiple competențe.

blank

Te AScultăm

blank