blank

Operatie parodontoza cu LASER WATERLASE & EPIC

blank

În cele ce urmează, o să vă explicăm ce presupune, ce scop şi ce avantaje are o operaţie parodontoză cu laser.

Parodontoza nu este o afecțiune a dinților, ci o boală care atacă rădăcina acestora, uneori chiar și osul maxilar sau mandibula, o boală a gingiei, care se manifestă în majoritatea cazurilor prin pierderea precoce a dinților.

Reprezintă o degenerare a parodonțiului, a sistemului în care sunt fixați dinții de osul maxilarelor şi se manifestă prin retracția gingiilor si a osului, ducând în final la pierderea dintilor.

Tartrul este problema principală în parodontoză, piatra dentară ține gingia depărtată de dinte, în spațiul respectiv înmulțindu-se microbii.

Afectarea în stadiu incipient a gingiei poartă denumirea de gingivită și poate fi tratată prin periaj corect, folosirea duşului bucal, a apei de gură și detartraj profesional complex, urmat de decontaminare bacteriană laser. Este absolut necesar ca starea de sănătate orală să fie monitorizată în continuare, prin vizite periodice la clinică.

În stadiile avansate ale bolii parodontale se recurge la tratamentul chirurgical: chiuretaj subgingival laser asistat, gingivectomii, operații cu lambou, adiții osoase, aplicare de material pentru remodelarea și regenerarea țesuturilor pierdute.

Cei mai mulți pacienți aleg să trateze aceasta boală, în stadiu avansat. Atunci este indicată   intervenţia chirurgicală laser asistată, minim invazivă. În zonele în care nu se obţin rezultatele aşteptate, se intervine printr-o nouă sesiune chirurgicală, de această data pentru augmentare  osoasă şi regenerare ghidată.

Diagnosticarea problemelor parodontale, ce necesită tratamente de natură chirurgicală, se face în urma realizării unei evaluări complexe, constând în examen clinic si radiologic 3D. În clinica UNIDENT , vă punem la dispoziție un performant centru de radiologie dentara 3D.

Scopul tratamentului parodontozei constă în curățarea eficientă a pungilor parodontale, umplute cu bacterii și ţesuturi de granulație, pentru a permite ataşarea gingiei de dinte şi prevenirea reapariţiei pungilor.

Ultimele tehnologii în domeniul stomatologic oferă soluția tratamentului parodontozei cu ajutorul laserelor, fără durere.

Laserul înlocuiește bisturiul si frezele, reprezentând o alternativă blândă, fără incizii, sângerare şi suturi. Un real avantaj îl reprezinta efectul antibacterian, de decontaminare  şi  de biostimulare, cu efect de vindecare accelerată. În acest caz, pacientul nu trebuie să mai urmeze un tratament îndelungat cu antibiotice, ca in varianta clasică, nici măcar în perioada intervenţiei chirurgicale.

În clinica UNIDENT beneficiați de cele avansate tehnici si echipamente, de un laser  BIOLASE- EPIC, pentru ţesuturile moi (gingie) şi de un Laser Waterlase, foarte performant, pentru ţesuturi dure (os). Peste 75% din laserele prezente în lume sunt construite de BIOLASE, în SUA. BIOLASE conduce așadar industria mondială de lasere dentare.

Cu ajutorul celor mai noi tehnologii și a specialiștilor noștri, în clinica noastră puteți beneficia de un tratament performant al parodontozei, o  intervenţie chirurgicală laser asistată, noninvazivă.

blank

Marele avantaj al folosirii laserului este eliminarea intervenției inconfortabile de chirurgie parodontală clasică, efectuată cu bisturiul.

În intervenția chirurgicală clasică, gingia este tăiata cu bisturiul și îndepărtată pentru a se desființa punga osoasă și a curăța țesuturile patologice, cu instrumente ca frezele de os sau chiuretele. După sutura care repoziționează gingia, rădăcina rămâne expusă și de multe ori sensibilă. Gingia se poate retrage foarte mult, lăsând dinții şi mai inestetici decât înainte de intervenţie.

Atunci când beneficiați de o operație parodontoză cu laser, procedura va consta în introducerea fibrei optice a laserului diodă în șanțul gingival, urmând conducerea fibrei optice, cu mișcări fine, în pungile parodontale, pentru decontaminarea bacteriană. Se măsoară adâncimea pungilor parodontale, cu o sonda specială şi se notează în fişa pacientului, pentru a putea măsura şi urmări rezultatele ulterioare.

Apoi se chiuretează minuţios, sub anestezie locală, fiecare pungă parodontală. Ulterior se curăță tartrul profund de pe rădăcinile dentare, cu cel de-al doilea laser Er-Yag -Waterlase. Se adaugă apoi un produs biologic care va stimula refacerea osoasă și reatașarea gingiei de dinte.

La final se utilizează laserul epic pe programe de biovitalizare, regenerare, vindecare accelerată, cu efect antialgic.

Principalele avantaje ale folosirii laserilor în tratamentul parodontozei sunt:

 • rezultate clinice net superioare comparativ cu chirurgia parodontală clasică;
 • îndepărtarea selectivă a țesuturilor alterate, țesutul gingival sănătos fiind păstrat;
 • nu există risc de contaminare încrucișată (posibilă în cazul frezei);
  fără fire de sutura;
 • scurtează perioada de recuperare, pacienții putând să meargă la serviciu în aceeași zi;
 • timp mai scurt de tratament general (în general 2-4 ședințe);
 • disconfort minim sau de cele mai multe ori nicio durere post-operatorie (ibuprofenul este suficient ca medicație postoperatorie);
 • nu este nevoie de o cură de antibiotice, ca in cazul tratamentului clasic;
 • nicio sângerare post-operatorie, fără umflături sau vânătăi;
 • fără retracție sau retracție minimă a țesuturilor moi (recesiune gingivală);
 • fără sensibilitate dentară post-tratament;
 • nici o modificare cosmetică în zâmbetul pacientului (retracții, gingii arse, etc);
 • poate fi utilizat în siguranță pentru copii și femei însărcinate;
 • absența microfisurilor transmise în dinte, generate de instrumentele clasice (freze) și eliminarea riscului de apariție a necrozei pulpare;
 • îndepărtarea eficientă a microorganismelor și a dentinei alterate;
 • îmbunătățirea vizualizării câmpului chirurgical, deoarece nu curge sânge, datorită faptului că unda de energie coagulează vasele de sânge;
 • foarte util în cazul pacienților: diabetici, cu alergii, cu afecțiuni cardiovasculare, copii, gravide etc.
  necesită doar anestezie locală.


Operația laser pentru parodontoză are ca rezultate:

 • reducerea pungilor parodontale si a  retracției gingivale;
 • eliminarea infecției și decontaminarea pungilor parodontale;
 • eliminarea sângerării gingiilor;
 • reatașarea gingiei de dinți;
 • stimularea procesului de regenerare a țesutului dur consecutiv biostimulării;
 • eliminarea respiratiei mirositoare;
 • eliminarea complicatiilor de ordin general.

In cadrul Clinicii Unident beneficiați în cadrul tratamentului parodontal și de laserii terapeutici cu programe de biovitalizare, regenerare, decontaminare, pentru accelerarea vindecării sau cu efect antialgic.

blank

Este esențială prevenirea bolilor parodontale, pentru a beneficia de o calitate corespunzătoare a vieţii. Putem preveni parodontoza prin consultaţii periodice, periaj  zilnic, printr-o îngrijire corectă a dinților și un regim de viată sănătos, o alimentație bogată în vitamine, fără multe zaharuri și prin acțiuni de întărire a imunității.

Pentru prevenirea eficientă a bolilor parodontale, vă așteptăm la clinica noastră pentru  consultaţii periodice (o dată la trei-patru luni) şi îndepărtarea tartrului dentar (piatra dentară), precum și pentru îndepărtarea contactelor ocluzale imperfecte.

Dacă boala e deja avansată, vă punem la dispoziție cei mai buni specialiști, pentru a beneficia de o operaţie parodontoză cu laser, ultima tehnologie în domeniu.

Clinicile dentare Unident

Te AScultăm

blank