blank

Parodontoza se tratează! Ce sfaturi trebuie să respectați atunci când aveți parodontoză

De acum, lipsa dinților nu mai este o problemă! Veți putea  râde și mânca normal, fără durere și fără a va mai jena sau pune mâna la gură! Chiar dacă pare greu de crezut, parodontoza se tratează! În cadrul Clinicilor Unident, tratăm parodontoza și reconstruim maxilarele, pentru tratamente de succes și o viață de calitate!

Parodontoza reprezintă una dintre cele mai grave afecțiuni ale danturii, o problemă care, lăsată netratată, în timp, poate duce inclusiv la pierderea dinților.

Intervenţiile din sfera parodontologiei sunt complexe, se pot desfășura pe intervale lungi de timp, iar succesul acestora depinde și de pacient, care trebuie să susțină atât tratamentul, cât şi rezultatele  printr-o igienă corectă și un stil de viață sănătos.

Igienă orală impecabilă

Deși indicaţiile de îngrijire a danturii sunt personalizate şi diferă de la un pacient la altul, este foarte important ca igiena orală să fie realizată corect.

 De aceea, este esențială capacitatea și dorința pacientului de a-și concentra atenția către îndepărtarea eficientă a tartrului dentar și menținerea rezultatelor. Astfel, este necesară schimbarea comportamentului pacientului în ceea ce privește modul de igienizare, periajul, curățarea interdentară și alte tehnici de igienă orală.

Sfaturi pentru îndepărtarea eficientă a tartrului printr-o igienă orală corectă

blank
  • Periați dinții cu regularitate folosind o tehnică eficientă. Periajul realizat de minimum 3 ori pe zi, dupa mesele principale, timp de cel puțin 2 minute, va asigura curățarea adecvată a tuturor suprafețelor dinților. Atât periuțele de dinți manuale, cât și cele electrice sunt eficiente pentru îndepărtarea tartrului, atunci când sunt utilizate corect. Pentru eficiența periajului sunt de preferat periuțele electrice cu ultrasunete. Capetele de periuță de dinți manuale și electrice trebuie să fie adaptate maxilarelor, vârstei, să fie de textură medie și trebuie schimbate imediat când apar semne evidente de uzură, la maxim 3 luni.
  • Efectuați curățarea interdentară și subgingivală, după fiecare masă principală, utilizând dușul/irigatorul bucal. Studiile sugerează că ața dentară, în combinație cu utilizarea dușului bucal, poate reduce indicii de gingivită mult mai mult decât doar periajul dinților și previne formarea cariilor. În funcție de dimensiunile spațiilor interdentare, poate fi necesară utilizarea mai multor perii interdentare și puteți alege dintr-o varietate de modele de duș bucal.

Modificări ale stilului de viață

  • Fumatul este un factor major de risc pentru a dezvolta parodontoză și pacienții care fumează nu răspund la tratamentul parodontal la fel de bine ca nefumătorii, fiind, de asemenea, mai susceptibili către pierderea dinților.
  • Există dovezi convingătoare că o dietă bogată în zahăr reprezintă un factor de risc pentru cariile dentare și că un nivel ridicat al consumului de alcool este un factor de risc pentru cancerele gurii, laringelui, faringelui și esofagului, precum și pentru multe alte boli cronice. Concluziile studiilor recente sugerează, de asemenea, că dietaobezitatea și nivelul activității fizice sunt asociate cu parodontoza și că dieta poate influența rezultatul terapiei parodontale. Diabetul se asociază frecvent cu parodontoza. De aceea, este foarte important  să mâncați sănătos, incluzând legume, fructe, cereale integrale în alimentația dumneavoastră.

Parodontoza se tratează!

 În cadrul Clinicilor Unident, parodontoza se tratează, indiferent de stadiul de evoluție al acesteia. Deoarece folosim cele mai moderne tehnici și investigații, precum și metode avansate de chirurgie orală și implantare, putem pune capăt durerii și disconfortului, redând sănătatea și frumusețea zâmbetului dumneavoastră.

blank

Este momentul pentru o consultație, dacă vă doriți să obțineți cele mai bune rezultate. Chiar dacă vi s-a zis că nu mai există nicio soluție pentru dinții dumneavoastră, noi AVEM soluția!

Pentru obţinerea unor rezultate favorabile pe termen mediu şi lung în tratarea parodontozei, este foarte important ca motivația pentru modificarea comportamentului să provină de la pacient. El este cel care trebuie să vrea să-și îmbunătățească igiena orală, să urmeze întocmai tratamentul și să adopte un stil de viață sănătos. Noi suntem alături de pacienți, urmărind îndeaproape evoluția tratamentelor și consiliindu-i în privința igienei dentare și a păstrării rezultatelor pe termen lung.

Astfel, pacienții noștri beneficiază de consultație periodică gratuită și un discount de 30 % la igienizarea dentară profesională. Este rolul nostru de a ajuta pacientul să-și schimbe obiceiurile ce au dus la instalarea parodontozei și să-și însușească toate aceste deprinderi și  tehnici eficiente de curățare a dinților.

Clinicile dentare Unident

Te AScultăm

blank