blank

Copilul cu dinți sănătoși – viitorul adult cu zâmbet frumos!

blank

Când vă gândiți la îngrijirea sănătății dentare a copilului de azi, trebuie să vă gândiți că aveți în mâini nu numai sănătatea orală a viitorului adult, ci și zâmbetul acestuia.

Pentru viitorul adult ce va deveni copilul dumneavoastră, zâmbetul va fi definitoriu pentru aspectul său fizic.

Un zâmbet superb îi va da încredere în sine, îl va încuraja spre o viaţă socială activă şi îi va întări stabilitatea emoţională. Toţi aceşti factori favorizează succesul atât în viaţa personală, cât şi în carieră.

Ce legătură are sănătatea dinţilor de lapte cu frumuseţea zâmbetului viitorului adult?

Poate părea surprinzător, dar are foarte mare legătură. Orice părinte face tot posibilul pentru asigurarea sănătăţii copiilor săi, dar nu întotdeauna deţine informaţiile necesare luării tuturor măsurilor.

Unul dintre obiectivele grupului de clinici dentare şi centre de radiologie dentară digitală UNIDENT CENTER este informarea pacienţilor, pentru o mai bună prevenţie a afecţiunilor dentare.

blank

Fiecare părinte are în mâini viitorul, ca pe un lut modelabil. Pregăteşte materialul viitoarei generaţii şi formează obiceiuri sănătoase.

Un copil cu dinţi de lapte sănătoşi, neatinşi de afecţiuni dentare şi în formulă completă, a căror evoluţie este supravegheată de către un medic stomatolog specialist în pedodonţie, are toate şansele să fie posesorul unui zâmbet foarte frumos ca adult.

Desigur, contează şi conduita sa ca adult, dar bazele sănătăţii dentare încep să se construiască încă din fragedă copilărie.

Carierea dinţilor de lapte poate duce foarte uşor la pierderea respectivilor dinţi, iar acest lucru destabilizează dentiţia temporară.

Dinţii pot fi comparaţi cu un set de popice perfect alăturate…lovirea uneia singure destabilizează automat întreg şirul. Acolo unde se creează un gol, ceilalţi dinţi migrează, se înclină, ca să ocupe acel gol. Iar dintele corespondent de pe cealaltă arcadă, negăsind suport în timpul masticaţiei, se ridică uşor din os, încercând să ajungă la dintele lipsă.

Iar destabilizarea dentiţiei temporare duce la anomalii de creştere a dentiţiei definitive, căci fiecare dinte definitiv are nevoie de suficient spaţiu pentru a erupe la timpul potrivit şi în poziţie corectă.

Începând cu erupţia primului dinte definitiv, timp de mai mulţi ani, copilul dumneavoastră va avea în guriţă atât dinţi de lapte, cât şi dinţi definitivi. Chiar dacă nu se ajunge la pierderea vreunui dinte, bacteriile implicate în procesul carios al dinţilor de lapte pot migra către dinţi definitivi.   

Zâmbetul şi influența sa asupra succesului în viaţă

blank

Orice părinte îşi doreşte copii sănătoşi fizic, cu un psihic armonios şi realizaţi din punct de vedere al familiei şi al carierei.

Studiile arată că oamenii de succes au în comun o trăsătură foarte importantă: o foarte dezvoltată încredere în sine.

Iar atunci când o persoană ştie că poate zâmbi larg, că îşi poate exterioriza bucuria şi fericirea, fără restricţii, capătă încredere în sine.

Avem cu toţii cunoştinţe care atunci când zâmbesc luminează încăperea şi poţi simţi energia lor pozitivă.

Pentru că ştim că vreţi să îi daţi copilului dumneavoastră toate şansele pentru a reuşi în viaţă, trebuie să aveţi grijă nu doar de sănătatea sa generală, dar şi de sănătatea dinţilor săi, încă din cele mai timpurii stadii.

Spre deosebire de alte trăsături fizionomice, care nu se deteriorează atât de uşor, zâmbetul este cel mai pasibil de a fi afectat, încă din copilărie.

 

UNIDENT CENTER CONSTRUIEŞTE, ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII, ZÂMBETELE VIITORULUI!

blank

Te AScultăm

blank