blank

Medicul specialist pedodont. Care este rolul său?

blank

Medicina stomatologică a evoluat considerabil în timp. De la medicul stomatolog de cartier, care deţinea răspunsul la toate problemele dentare, la prezentul care ne oferă clinici de medicină dentară moderne.

Avansările medicinei și exigențele din ce în ce mai mari privind calitatea actului medical și eliminarea riscurilor implicate de acesta, au impus noi standarde de excelență.

Clinicile Dentare UNIDENT CENTER oferă pacienților săi tratamente de înaltă calitate, prin servicii medicale specializate şi accesul la tehnologii avansate.

O singură clinică – specializări pentru principalele ramuri ale medicinei stomatologice.

Ce este medicul stomatolog pedodont?

Medicul specialist în pedodonţie este acel medic specializat în stomatologie pediatrică.

Medicul pedodont este specializat în tratarea problemelor specifice copiilor. Specializarea lor înseamnă ani în plus faţă de facultatea de medicină, ani în care s-a pregătit teoretic şi practic pentru interacţiunea cu copii şi tratarea lor.

Pedodonţia nu înseamnă doar tratarea afecţiunilor copiilor, ci şi educarea copiilor şi părinţilor pentru prevenirea afecţiunilor dințișorilor de lapte şi ale celor definitivi.

Acest rol de educator şi este unul deosebit de important, căci va pune fundaţia conduitei de prevenţie a afecţiunilor dentare a adultului de mai târziu.

Copilul meu are nevoie de medic specialist pedodont?

blank

Copiii au nevoi speciale, iar medicii pedodonţi sunt profesioniştii cei mai în măsură să se ocupe de menţinerea sănătăţii orale a copiilor, începând de la cea mai fragedă vârstă.

Anatomia copilului este în dinamică, în permanentă schimbare, ca şi nevoile sale.

La vârsta de doar 6 luni, încep să apară primii dinţi de lapte ai bebeluşului.

În jurul vârstei de 5-7 ani, dinţii de lapte încep să cadă, făcând loc pentru dinţii permanenţi.

Medicul pedodont este echipat cu experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a trata copii, în funcţie de etapa de dezvoltare fizică, emoţională şi socială în care se află aceştia.

Provocările medicului stomatolog specializat în pedodonţie nu sunt puţine, şi nici simple. Aceasta este poate cea mai preţioasă specializare, pentru că este punctul de pornire, baza.

De ce avem nevoie de medic pedodont? Pentru că felul în care sunt îngrijiţi dinţii copilului de azi determină sănătatea dentară a adulţilor ce vor deveni.

Pentru că dacă vrem ca viitoarea generaţie să aibă dinţi sănătoşi, trebuie să îngrijim dinţii copilaşilor, încă de la apariţie.

Este de recomandat ca primul medic stomatolog cu care va face cunoştinţă copilul dumneavoastră să fie specializat în pedodonţie.

Medicul pedodont este cel mai în măsură să va explice cum să efectuaţi igiena orală a copilului, să va dea sfaturi legate de alimentaţia sănătoasă ce va preveni apariţia cariilor, să vă expună metode de prevenire a afecţiunilor dinţişorilor fragili de lapte şi să vă explice importanţa dinţilor de lapte.

Tot acest specialist ştie exact cum să combată apariţia fobiei de medicul dentist, fiind antrenat pentru comunicarea cu copiii.

Când apelăm la medicul specialist pedodont?

blank

  • Primul dințișor apărut se sărbătorește printr-un prim consult al copilului la medicul pedodont.
  • Dinţii sănătoşi se menţin prin consulturi regulate, efectuate o dată la 6 luni, iar în perioada erupţiei dinţilor definitivi odată la 3 luni, pentru a monitoriza erupţia şi creşterea corectă a acestora.
  • Ori de câte ori copilul are o durere de dinţi, o jenă sau a suferit un traumatism ce a implicat cavitatea orală, trebuie să apelaţi urgent la medicul pedodont. Dinţii de lapte sunt sensibili şi odată cariaţi, pot fi rapid distruşi şi astfel pierduţi.

 Medicul pedodont trebuie să fie unul dintre prietenii cei mai buni ai copilului dumneavoastră!

blank

Te AScultăm

blank