Când trebuie extrasă măseaua de minte

Cunoscută în popor ca măseaua a cărei apariție marchează maturizarea, măseaua de minte sau molarul trei, cum este denumit în stomatologie, poate provoca o serie de probleme fiecăruia dintre noi.

Măselele de minte sunt ultimii dinți de pe arcada dentară și erup, de obicei, între 18-25 ani. Aceștia se găsesc atât pe maxilarul superior, cât și pe mandibulă și au un rol foarte redus în masticație, deoarece alimentele ajung doar ocazional în zona lor.

Știați că….

Acești dinți sunt moșteniți de la strămoșii noștri, care consumau o hrană cu o consistență mult mai dură decât au alimentele noastre astăzi. Pe măsură ce ceilalți dinți cădeau sau se deteriorau, aceștia erau înlocuiți de măselele de minte.

Pentru că în procesul de evoluție, molarii de minte au fost folosiți din ce în ce mai puțin, sunt frecvente cazurile în care aceștia nu erup, rămânând într-un stadiu intermediar de erupție sau chiar într-un stadiu incipient de formare în os.

Deși dintele rămâne blocat, rădăcina sa continuă să se alungească, și poate provoca disconfort sau durere.

Simptomele molarului de minte inclus

În cazul în care molarul de minte inclus erupe parțial, acesta poate cauza leziuni ale gingiei, infecții și chiar deteriorarea maxilarului sau a altor dinți.

De multe ori, simptomele molarului de minte inclus sunt inexistente, iar acesta este depistat în urma unei investigații radiologice recomandate de medicul stomatolog în cadrul consultației.

Există, însă, și cazuri în care pacienții se confruntă cu durere severă, infecții și, atunci când nu este tratat corespunzător, molarul de minte inclus poate favoriza apariția unor  complicații serioase.

Respirația neplăcută, un gust ciudat în gură, roșeață și inflamarea gingiilor pot fi semne ale unei infecții. 

Prioritatea noastră este reprezentată de păstrarea și tratarea dintelui, extracția reprezentând ultima soluție la care apelăm, în cazul în care acesta este absolut necesară.

Când se recomandă extracția molarului de minte?

  • dureri gingivale;
  • sângerări ale gingiei;
  • chisturi, umflături în zona molarului;
  • resorbție osoasă dentară;
  • infecții repetate ale țesutului moale din spatele măselei de minte;
  • tumori;
  • deteriorarea dinților din vecinătate;
  • boli gingivale;
  • boala parodontală;
  • carii dentare extinse.

Medicii din cadrul Clinicilor Dentare Premium Unident beneficiază de o vastă pregătire și experiență în ceea ce privește tratarea molarilor de minte și nu numai.

Extracțiile sunt realizate prin tehnici avansate, utilizând cele mai moderne și sigure tehnologii minim invazive și terapii cu laser, regenerative, pentru rezultate rapide, sigure, lipsite de durere și complicații.

Alegeți Clinicile Dentare Premium Unident și bucurați-vă de cele mai eficiente soluții de tratament, realizate în deplină siguranță și cu maxim confort.

Categorii

ScrieȚI-ne și vă contactăm rapid