blank

Chiar ai nevoie de un periaj dentar profesional?

blank

  • Eşti una dintre persoanele care are intenţii bune, ştie ce are de făcut, dar nu apucă sa se spele pe dinţi chiar în fiecare seară?
  • Consideri că periajul dinților timp de 30 de secunde este suficient, pentru ca zâmbetul tău să fie cuceritor, dar uneori gingiile tale sângerează în timpul periajului?
  • Eşti fumător, bei cafea zilnic, iar dinții tai nu par suficient de albi?

Dacă te regăseşti intr-una dintre situaţiile menţionate, specialiştii Clinicii Dentare UNIDENT îţi recomandă efectuarea de periaje profesionale regulate în cadrul clinicii noastre ultra-moderne.

De ce ai avea nevoie de un periaj dentar profesional?

Statisticile spun că mulţi dintre noi efectuăm periajul dentar necorespunzător, incomplet, neregulat şi fără sa utilizăm ața dentara şi apa de gură.

În ciuda recomandărilor şi avertismentelor date de medicii dentişti, legate de importanţa folosirii aţei dentare, mulţi recunosc că nu folosesc aţa dentară periodic sau chiar deloc, invocând diverse motive, unul dintre ele fiind lipsa de timp.

Unii pacienţi spun că folosesc aţa dentară sau apa de gură ocazional, atunci când îşi aduc aminte sau în zilele/săptămânile dinainte sau după tratamente stomatologice.

Nici chiar periajul dentar efectuat acasă în condiţii corespunzătoare nu poate îndeparta complet placa bacteriană de pe dinţi. În timp, aceasta afectează dintele, dar şi gingia.

Periajul profesional vine să suplinească această carenţă, eliminând placa bacteriană şi tartrul superficial, din regiunile unde periajul normal nu poate fi eficient.

Acest tip de periaj reface culoarea uniformă, albă, a dintilor, indepărtând petele cauzate de alimente şi fumat.

blank

ste suficient, ca metoda de profilaxie orală profesională?

Cele mai bune rezultate de prevenire a afecţiunilor dentare si parodontale sunt obținute prin combinația detartraj + periaj dentar profesional.

Detartrajul elimină tartrul profund ataşat şi tartrul subgingival, ceea ce nu reuşeşte să facă periajul profesional.

Împreună, acestea garantează o  igienizare orală profesionala completă.

Realizată o dată la 6 luni, aceasta procedură este mai facilă, durează mai puţin si scade mult şansele dezvoltării unei afecţiuni orale.

Cum se realizează un periaj dentar profesional?

Înaintea oricărui periaj profesional, are loc examinarea orală atentă, pentru a detecta eventuale probleme de sănătate a dinților sau gingiilor.

Instrumentele cu care se efectuează periajul profesional sunt instrumente moderne la care se montează periuțe circulare cu diametrul mic, fabricate din filamente de plastic dur. Practic rezulta o perie electrica de putere mare. Aceste perii curăţă dinții cu ajutorul unei paste profesionale abrazive. Mișcarea periilor este circulară, iar forța de aplicare moderată.

Acest tratament stomatologic de igienizare a dinţilor nu doare absolut deloc, nu necesită anestezie şi durează puţin.

blank

Cand se efectuează periajul dentar profesional?

Este indicat ca acesta să fie realizat în cadrul consultaţiei stomatologice regulate, o dată la 6 luni.

Alte momente specifice când este utilizat sunt:

  • după detartraj, pentru curăţarea dinţilor de tartrul dislocat şi a lustrui dinţii;
  • înainte de aplicarea aparatelor dentare cu brackeţi;
  • înaintea albirii dentare profesionale;
  • înainte de fluorizare;
  • înaintea sigilarii dentare.

ÎN CLINICILE DENTARE UNIDENT BENEFICIEZI DE IGIENIZARE PROFESIONALǍ MODERNǍ, CU APARATURǍ ŞI MATERIALE PERFORMANTE.

Clinicile dentare Unident

Te AScultăm

blank