blank

De vorbă cu Dr. Petronela Luca despre Centrul de Radiologie Dentară Digitală UNIDENT Galați

blank

Dr Petronela Luca este medic dentist, Doctor în Științe Medicale și Managerul General al grupului de firme Unident, care cuprinde clinici dentare, centre de radiologie dentară digitală și laboratoare dentare, cu activitate în orașele Tulcea, Galați și Buzău.

Vom afla, în cele ce urmează, de unde a venit ideea înființării Centrului de Radiologie Dentară Digitală, care sunt valorile care diferențiază acest Centru, de ce a fost ales municipiul Galați și ce obiective și-a propus UNIDENT să atingă în Galați. 

  • De unde a pornit această idee de a începe un business în domeniul radiologiei dentare, dumneavoastră fiind medic dentist?

Ideea de business a pornit de la o nevoie! Am descoperit o nevoie a medicilor dentiști de a avea acces rapid la investigații radiologice de calitate, necesare stabilirii unui diagnostic corect, dar și o nevoie a pacienților de a beneficia rapid, confortabil și în deplină siguranță  de aceste investigații. 

Se știe că echipamentele de ultimă generație, pe lângă faptul că generează imagini clare au și un timp scurt de acțiune cu doze reduse de radiații, cu până la 90%, față de echipamentele vechi.

Consider că este un avantaj major faptul că sunt medic dentist, pentru că pot fi clientul Centrului de Radiologie Dentară din două poziții,  atât ca medic dentist,  cât și din poziția pacientului și pot simți nevoile fiecăruia.

Apoi, vin cu experiența profesională practică de peste 20 de ani și cu noțiuni suplimentare, deoarece dețin competență în radiodiagnostic maxilo-dentar, experiență care îmi dă posibilitatea să înțeleg foarte bine acest domeniu al radiologiei.

Încă din 2001 am achiziționat primele echipamente radiologice în cabinetul Unident și am avut acces la investigații radiologice de calitate. Consider că nu poți fi un medic profesionist, cu rezultate performante fără investigații radiologice de calitate!

  • Cu ce vine Unident în plus față de alte centre de radiologie?

În primul rând venim cu tehnologie digitală, de ultimă generație, care generează toată gama de investigații radiologice, cu un minim de radiații, reduse cu 90%, față de echipamentele clasice. 

În al doilea rând ne poziționăm pe segmentul premium, fapt ce ne obligă pe lângă echipamentele medicale performante să avem locații de top, unde pacientul se simte confortabil și în deplină siguranță, echipe medicale profesioniste care să-i ofere nu doar o investigație radiologică rapid, ci și o adevărată experiență.

În al treilea rând Centrele de Radiologie Unident sunt proiectate autonom, separat de Clinicile Unident, pentru ca medicii colaboratori să nu simtă un mediu concurențial, ci suport teoretic  și tehnic permanent, un adevărat parteneriat, așa cum ne-am propus.

  • De ce ați ales orașul Galați?

Am ales orașul Galați în primul rând analizând și descoperind o nevoie, atât a medicilor, cât și a pacienților de a avea acces rapid la investigații radiologice digitale de foarte bună calitate și în al doilea rând am avut criteriul vecinătății cu orașul Tulcea. 

Așa am hotărât înființarea Centrului de Radiologie Dentară Digitală Unident Galați, în anul 2017. 

Nu putem vorbi de o concurență reală în orașul Galați, pentru că nu există un alt centru de radiologie atât de mare, dotat cu mai multe echipamente, ce acoperă toată gama de investigații radiologice digitale din sfera medicinei dentare și O.R. L și care să fie atât de focusat pe calitatea investigațiilor,  pe confortul și siguranța pacienților, precum și  pe experinta de client.

  • Există o frică a pacientului pentru radiații. Ce ne puteți spune?

Pacienților le pot spune că este o frică nejustificată.

Echipamentele radiologice din sfera stomatologică sunt din ce în ce mai performante, timpul de expunere la raze x este semnificativ redus și automat și doza resimțita la nivelul țesuturilor este redusă cu 90%, față de un echipament radiologic clasic.

Monitorizarea acestor echipamente omologate se face continuu pentru a nu ieși din parametrii normali, deci nu sunt riscuri. Mai mult, se utilizează suplimentar șorțuri de protecție pentru pacienți, care împiedică dispersia acestor radiații în alte zone decât cea de interes. 

Suntem înconjurați de radiații provenite din mediul natural extern de când ne naștem și venim în contact mereu cu radiații atunci când facem grătar, când călătorim cu avionul, când stăm lângă o persoană, când locuim la subsol sau într-o locuință proaspăt renovată. Chiar și bananele conțin radiații!

Asta nu înseamnă că ar trebui să trăim cu frică de radiații, ci ar trebui să cântărim în primul rând beneficiile pe care le aduc în viața noastră investigațiile radiologice, prin siguranța diagnosticului și reușita tratamentelor.

  • Ce ne puteți spune despre prețurile investigațiilor? Sunt accesibile pacientului cu venituri mici?

Încercăm să păstrăm un cost cât mai redus al investigațiilor radiologice, fără să afectăm calitatea investigațiilor, deoarece calitatea este scopul nostru și nu cel mai mic preț de pe piață.

Calitatea investigației este responsabilă de acuratețea diagnosticului și de reușita tratamentului. Livrând calitate venim în ajutorul medicilor dentiști , dar și a pacienților prin siguranța tratamentului.

Prețurile sunt în concordanță cu calitatea investigațiilor radiologice generate. Un cost corect ne permite să funcționăm în siguranță și în legalitate. Funcționăm aliniindu-ne la toate normele legale  în vigoare și acest fapt generează costuri care se reflectă în prețul final al investigațiilor.

Dorim să păstrăm un preț competitiv și  să livrăm cât mai multă valoare, atât pentru medic, cât și pentru pacient. 

Costul investigațiilor sunt afișate pe site-ul www.radiologie-unident.ro

Te AScultăm

blank