blank

Implant dentar precis prin tomografie computerizată performantă

blank

Tehnicile radiologice moderne au perfecţionat în timp toate specializările medicinei stomatologice.

 

Implantologia ocupă un loc de frunte în rândul acestora, profitând din plin de crearea premiselor pentru un implant dentar precis, de fiecare dată.  

 

Implant dentar precis

Tehnica imagistică modernă joacă un rol esenţial în realizarea cu maximă precizie şi corectitudine a tuturor etapelor unui tratament prin implant dentar:

  • Pentru un diagnostic precis – pentru a decide dacă este posibilă şi indicată inserarea unui implant dentar.

Tomografia dentară este acea unealtă performantă care ajută medicul stomatolog să vadă în interiorul maxilarului şi mandibulei, pentru a stabili dacă există o cantitate suficientă de os şi dacă acest os are o densitate suficientă pentru inserarea implantului.

În caz că osul nu este suficient, se planifică realizarea unei intervenţii de adiţie osoasă în zonă, pentru ca implantul să poată fi inserat şi apoi osteointegrat cu succes.

  • Ca metodă sigură de stabilire a tipului de implant optim.
blank

Implantul poate fi de mai multe tipuri, forme şi realizat din diverse materiale.

  • Pentru stabilirea necesităţii altor intervenţii chirurgicale anterioare, necesare inserării implantului în condiţii de siguranţă şi ulterior, pentru verificarea succesului intervenţiei.

Vizualizarea structurilor anatomice vecine cu poziţia viitorului implant ajută medicul să stabilească dacă sunt necesare alte intervenţii de genul Sinus lifting, pentru a se evita complet riscul afectării acestor structuri esenţiale.

Ulterior intervenţiilor se va verifica poziţia modificată a structurilor, pentru a stabili dacă inserarea implantului poate fi efectuată în deplină siguranţă.

  • Ca unealtă de planificare precisă a intervenţiei de inserare a implantului dentar.
blank

Tomografiile 3D sunt utilizate ca bază de pornire in stabilirea traiectoriei optime de inserare a unui implant dentar precis.

Anumite soft-uri speciale permit simularea virtuală la scara 1:1 a viitorului implant, pe baza  tomografiei dentare 3D.

  • Pentru precizia intervenţiei de inserare a implantului dentar, ghidată digital.

Un implant dentar precis va fi ghidat prin tehnologie digitală. În baza tomografiei dentare, se planifică minuţios intervenţia chirurgicală, iar pentru ca medicul să poată, cu uşurinţă şi precizie, urma această traiectorie, acesta se va folosi de ghidajul digital.

Ghidajul este realizat prin Ghidul chirurgical.

blank

Acesta reprezintă o gutieră transparentă, ce se potriveşte perfect pe arcadele dentare ale pacientului, perforată exact în locul în care trebuie inserat implantul dentar.

Medicul va insera cu precizie maximă implantul, pentru a evita orice riscuri.

  • Ca mod de evaluare a corectitudinii inserării implantului, iar apoi a osteointegrării scontate.

Ulterior intervenţiei, tot tomografia dentara 3D este unealta cea mai potrivită pentru a verifica poziţia corectă a implantului, urmând ca după o perioadă, necesară vindecării, să fie verificată osteointegrarea implantului dentar. 

Osteointegrarea reprezintă succesul unui implant. Momentul în care acesta este integrat în ţesutul osos, ca parte a organismului, realizându-şi funcțiile cu succes.

Un implant dentar precis planificat şi precis inserat este un implant ce are toate şansele de succes deplin.

Iar tomografia dentara 3D este unealta performantă, furnizată de tehnologiile avansate ale prezentului, pentru ca înlocuirea dinţilor pierduţi să fie realizată în cele mai sigure şi optime condiţii.

Tehnologia radiologică digitală din cadrul Clinicilor Dentare UNIDENT CENTER și Centrelor de Radiologie Dentară Digitală UNIDENT CENTER, ajută echipa medicală UNIDENT CENTER să obțină rezultate foarte bune în implantologia orală.   

blank

Clinicile dentare Unident

Te AScultăm

blank