blank

Trătăm frica de dentist de la prima vizită

Frica de dentist este foarte frecventă în rândul pacienților, sondajele estimând că afectează până la 24% dintre oamenii din întreaga lume.

blank

Mulți dintre pacienți au bariere emoționale care îi împiedică să vină la stomatolog. Poate fi vorba despre o traumă din copilărie, un tratament nereușit care le-a cauzat multă durere, frica de ace și instrumente dentare sau, senzațiile olfactive din cabinet pe care le asociază cu experiențele neplăcute din trecut.

Așadar, deși pot cauza probleme de sănătate generală pe termen lung, din cauza anxietății numeroși pacienți preferă să trateze acasă durerile de dinți decât să viziteze medicul dentist. De aceea, tratamentele noastre de sedare sunt concepute pentru a atenua anxietatea și pentru a ajuta pacienții să se simtă în largul lor în timpul programării.

Se transmite frica de dentist de la părinte la copil?

Studiile arată că da, menționând faptul că un nivel mai ridicat de anxietate la unul dintre părinți poate genera teamă și în rândul celorlalți membri ai familiei.

De altfel, aceleași studii ne spun că sentimentele tatălui cu privire la vizită la dentist joacă un rol major în ceea ce privește transmiterea fricii mamei către copii săi.

De aceea, în clinicile stomatologice premium Unident lucrul cu părinții este esențial. Un părinte încrezător și relaxat transmite copilului aceleași sentimente, iar faptul că oferim celor mici soluții de tratament sigure pentru ei, este motivul pentru care părinții revin cu aceștia periodic la tratament sau monitorizare a stării de sănătate orală.

blank

Așadar, cum putem să ajutăm pacienții care vin prima oară în cabinet să treacă peste stările anxioase?

Stomatologia prin sedare nu numai că aduce beneficii pacienților cu frică de dentist, dar face și procedurile lungi sau mai complexe mai ușor de gestionat. Cu ajutorul analgosedării, pot fi finalizate într-o singură ședință mai mult proceduri stomatologice, reducând nevoia de vizite multiple și economisind timp.

Prin opțiunea de a dormi în timpul tratamentului dentar sau, pur și simplu, de a te simți calm și relaxat, stomatologia cu analgosedare practicată cu succes și în siguranță în clinicile Unident este soluția optimă pentru pacienții anxioși, cu nevoi speciale sau cu reflex de vomă, dar și pentru copiii și adulții nerăbdători și agitați pe scaunul stomatologic.

Echipa noastră de stomatologi cu experiență și personal profesionist este dedicată să ofere cea mai bună îngrijire posibilă tuturor pacienților, asigurând o experiență sigură și confortabilă la dentist.

Este analgosedarea sigură pentru pacient?

Analgosedarea este, în general, sigură atunci când este administrată și monitorizată de personal calificat ATI. Anestezicele sunt administrate exclusiv de către un medic anestezist. Un anestezist este un medic cu pregătire de specialitate și este un expert în monitorizarea pacienților în timp ce aceștia sunt sub anestezie. Medicul anestezist stă alături de pacienți pe toată durata procedurii sau a intervenției chirurgicale, monitorizându-i cu atenție semnele vitale prin aparatură specializată.

Cu toate acestea, există unele riscuri asociate cu sedarea, cum ar fi tensiunea arterială scăzută, probleme respiratorii și unele reacții alergice despre care medicul dentist te va întreba încă de la prima vizită, odată cu  evaluarea cu atenție a istoricului medical și starea generală de sănătate.

Este stomatologia cu analgosedare sigură pentru copii?

100%. Analgosedarea este o modalitate de a induce somnul confortabil în timpul procedurilor pentru a permite pacientului să se relaxeze, iar medicului să lucreze în siguranță, fără a fi nevoit să întrerupă activitatea din cauza a diverși factori. Efectele analgosedării sunt reversibile și cu acțiune scurtă. Ele funcționează doar pentru o anumită perioadă de timp. Odată ce efectul dispare, copilul se trezește relaxat.

În timpul stării de somn induse, pacientul este monitorizat permanent cu aparatură care îi verifică pulsul, respirația, are grijă de creier și ne spune ce se întâmplă în creier și hemodinamica.

Stomatologia laser – o metodă de a combate frica de dentist la copii și adulți

Adulții și copiii cu teamă de dentist nu beneficiază de tratament medical adecvat, mai ales pentru că adulții vor avea tendința de a amâna pe termen nedeterminat vizita la stomatolog, iar copiii nu vor fi cooperanți odată aduși în cabinet.  

Prin stomatologia laser, adică tratarea problemelor stomatologice cu laserul Epic Biolase și Waterlase, cele mai recente inovații în domeniu, pacienții se pot bucura de confort în timpul vizitei medicale fără a-și face griji în legătură cu durerea, injecțiile cu ace și alte temeri.

Și, da, pentru mulți dintre pacienți, copii sau adulți, teama de dentist este legată de ace și freza dentară.

Dar cu noua tehnologie laser premium utilizată în clinicile dentare Unident, nu există nicio senzație de căldură, fricțiune sau vibrații. Spre exemplu, laserul Waterlase® folosește doar aerul, apa și energia laser care reduc nevoia de anestezie (injecții) atunci când se efectuează proceduri stomatologice de rutină.

Spre deosebire de mult temuta freză dentară, acest laser nu presupune contact direct cu suprafața dintelui. Funcționează cu precizie maximă, fără căldură, vibrații sau presiune. Este aprobat internațional pentru utilizare în multe tipuri de lucrări stomatologice, inclusiv chirurgia țesuturilor moi, obturații și canale radiculare, sau chiar în terapia durerii post intervenție stomatologică.

Stomatologia laser, sau stomatologia “fără durere”, permite o mai bună sterilizare a zonei unde există carii favorizând, astfel, creșterea longevității obturațiilor și creșterea duratei de viață a dinților etc.

Această tehnologie reduce, de asemenea, riscul de contaminare încrucișată, deoarece vârfurile laserului nu sunt niciodată în contact cu zona țintă în timpul procedurilor dentare, de aceea în clinicile Unident realizăm zilnic, cu succes, decontaminarea suprafețelor din cavitatea bucală înainte de orice procedură dentară și în ședința de igienizare profesională.

În clinicile dentare premium Unident, utilizăm cu succes laserele medicale în tratarea multiplelor afecțiuni stomatologice, de la decontaminarea cavității bucale, până la chirurgia laser pentru pacienții cu parodontoză, sau care au nevoie de implanturi dentare.

Programează o consultație de specialitate acum la 0340 991 și vezi ce pachete stomatologice avantajoase am creat special pentru tine și copilul tău. 

Te AScultăm

blank